Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εγκύκλιο σημείωμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ


Εγκύκλιο σημείωμα απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ, προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως, με το οποίο καλεί τα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας στην εκδήλωση για την «Κάρτα του Πολίτη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 και ώρα 07:30' μ.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Ακολουθεί το εγκύκλιο σημείωμα του Σεβασμιωτάτου

Συνέντευξη τύπου για την 1η έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου - Ναυπακτίας Πάνος Ζωγράφος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζης και ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος, σας προσκαλούν το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, στις 11 πμ, στην Πινακοθήκη (κεντρική πλατειά Μεσολογγίου), στην κοινή συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση της «1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» του Νομού μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι από την 1η έως την 4η Σεπτεμβρίου 2011

Θεατρική παράσταση από 40 μικρά παιδιά!


Με το «Γλάρο του Ιωνάθαν» του Λίβινγκστον, άνοιξε χθες στο κατάμεστο από κόσμο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, η αυλαία των φετινών «ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ». Οι θεατρικές παραστάσεις των σαράντα μικρών παιδιών και των παιδαγωγών -εμψυχωτών τους, θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο σήμερα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο στο Ανοιχτό θεατράκι του Αιτωλικού.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Παναγιώτης Κατσούλης καλωσορίζοντας το κοινό της θεατρικής παράστασης ανέφερε: « Η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να παράγει πολιτισμό. Ο Δήμος μας  το κάνει πράξη αυτό σήμερα με την ποιοτική εξάμηνη δουλειά των νηπιαγωγών μας, του μουσικού και των 40 μικρών μαθητών αλλά και των γονιών τους, οι οποίοι υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή των παιδιών τους. Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Οι «Παιδικές Θεατρικές Συναντήσεις» αποτελούν πλέον ένα θεσμό για το δήμο και σύντομα θα ανοίξουν τα φτερά τους εκτός των ορίων του δήμου, γιατί το αξίζουν».

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης υψηλών θερμοκρασιών

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις εξαιτίας και της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.
Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας με ανακοίνωση της ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα προφύλαξης.
Τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες είναι: Ελαφρύ ντύσιμο, χρήση καπέλου και γυαλιών, αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, χλιαρά ντους, μικρά γεύματα, λήψη άφθονων υγρών, άτομα με χρόνια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους.

Τακτική συνεδρίαση ΔΣ του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου και ...σχόλια

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 04-07-2011 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Αιτωλ/νίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
  1. Συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα ΠΟΛΕΙΣ-ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ στα πλαίσια των παγκοσμίων αγώνων των Special Olympics 2011 (εισηγητής κ.Κατσούλης Παναγ. - Δήμαρχος).
  2. Έγκριση επιχορήγησης ποσού 10.000,00 € μέσω του Σωματείου διάσωσης Αρχαίων Θεάτρων – ΔΙΑΖΩΜΑ για ανασκαφές του αρχ. θεάτρου Καλυδώνος (εισηγητής κ.Κατσούλης Παναγ. - Δήμαρχος).
  3. Απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για οχήματα του Δήμου και καυσίμων θέρμανσης για δημοτικά κτίρια έτους 2011 της Δ.Ε. Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Στην ...Αθήνα η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Οινιαδών!

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου, η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Οινιαδών θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην ...Αθήνα. Λες και δεν υπήρχε χώρος στο Δήμο μας για να διοργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση. Το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο: 

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
σας προσκαλεί
στην Εκδήλωση Έναρξης του 25ου Φεστιβάλ Οινιαδών
την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 και ώρα 20:00 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
(Πειραιώς 206 Ταύρος Αθήνα)

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

25ο Φεστιβάλ Οινιαδών

Ο Αντιδήμαρχος Οινιαδών κ. Καρατσόλης μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το 25ο Φεστιβάλ Οινιαδών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία και τρεις θεατρικές παραστάσεις.
Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις είναι φυσικά το Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών και η ώρα έναρξης είναι 21:00 για τις θεατρικές παραστάσεις και 21:30 για τη συναυλία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ανακοίνωση εργαζομένων ΟΤΑ: Μην βγάζετε σκουπίδια στους δρόμους μέχρι την Τετάρτη

Συνδημότες-ισσες
Σας ενημερώνουμε για την συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.
Παρακαλούμε να μην προχωρήσετε στην εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους περισυλλογής μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συμπαράστασή σας.

                          Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας
                                             

                          Μπαλαρής Π.                                     Κουφός Χρ.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών από το Χορευτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Ο Χ.Ο.Μ. με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 16 ετών παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας αλλά και της πατρίδος μας διοργανώνει
Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση
Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
και ώρα 20:30
στο ανοικτό θέατρο του λιμανιού στο Μεσολόγγι

Συμμετέχουν σπουδαία χορευτικά τμήματα:
Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδραβίδας «Η εστία»
Χορευτικό Τμήμα «Κωστηλάτα», Θεοδώριανα Άρτας
Χορευτικό Τμήμα «Φίλιππος», Επισκοπή Νάουσας
Χορευτικό Τμήμα Ποντίων Επταμύλου Σερρών «Οι ακρίτες»
Χορευτικό Τμήμα ΧΟΜ

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Καραβασίλης Δημήτρης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε - Συναυλία με τους BLUES WIRE

Η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, στο θέατρο Λιμανιού, στις 9.30 το βράδυ, συναυλία με το σπουδαίο ελληνικό συγκρότημα των BLUES WIRE, οι οποίοι αποδίδουν αυθεντικά τη μουσική των blues και του rhythm ‘n blues, έχουν συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής των blues και συγκαταλέγονται στα κορυφαία ευρωπαϊκά ονόματα της ηλεκτρικής μουσικής του αμερικάνικου Νότου.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται σε ειδική οθόνη, φωτογραφικές δημιουργίες μελών της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. η οποία θα πρέπει να αναφέρουμε, έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να διοργανώσει εκδηλώσεις με σπουδαίο αισθητικό και καλλιτεχνικό ύφος!

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Εκδήλωση τιμής για τη μάχη του σταθμού του τρένου στο Αιτωλικό

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Την περίοδο 1941-44 διατρανώθηκε ο εθνικοαπελευθερωτικός αντιφασιστικός αντιιμπεριαλιστικός ένοπλος αγώνας του Ελληνικού λαού μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜικού κινήματος (το οποίο σήκωσε και το κύριο βάρος της Εθνικής Αντίστασης). Ο Β παγκόσμιος πόλεμος αποτέλεσμα της όξυνσης ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των αγορών και προκειμένου να ανακάμψει ο καπιταλισμός από την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε βρήκε τη χώρα μας κάτω από την <<μπότα>> του κατακτητή ( Γερμανίας – Ιταλίας ) και των ντόπιων συνεργατών τους.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο Ελληνικός λαός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και καθοδηγούμενος από το ΚΚΕ, το ΑΚ, το ΣΚΕ, το ΕΛΔ, από πολιτικές προσωπικότητες (με διάθεση για αγώνα) οι οποίες συγκροτούσαν το ΕΑΜ και το ένοπλο τμήμα αυτού το θρυλικό ΕΛΑΣ κατάφεραν να στήσουν σοβαρούς θύλακες αντίστασης στη χώρα μας καθυστερώντας έτσι τον επεκτατικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο των φασιστών.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού έβαψαν το σχολείο τους
Στις 4 και 5 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με εθελοντική εργασία μαθητών, δασκάλων και γονέων το βάψιμο του σχολείου μας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού ευχαριστεί τους μαθητές του σχολείου για τη συμμετοχή τους, οι οποίοι με κέφι και αγάπη βοήθησαν στο βάψιμο του εσωτερικού χώρου ολόκληρου του σχολικού συγκροτήματος.
Ευχαριστούμε τους γονείς για την ενεργό συμμετοχή τους, οι οποίοι με την στάση τους αποτέλεσαν για τα παιδιά ιδανικό πρότυπο εθελοντικής δράσης και προσφοράς. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή και τους δασκάλους του σχολείου, που όχι μόνο βοήθησαν με προσωπική εργασία, αλλά συντέλεσαν τα μέγιστα, προτρέποντας τους μαθητές στον εθελοντισμό.

Παιδικές θεατρικές συναντήσεις: Ο γλάρος Ιωνάθαν...

Οι «Παιδικές Θεατρικές Συναντήσεις» του Δήμου Μεσολογγίου παρουσιάζουν στις 29 και 30 Ιουνίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου και στις 2 Ιουλίου στο ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού, το έργο «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του R. Bach.
Το διασκευασμένο έργο δουλεύτηκε από σαράντα παιδιά της Α/θμιας Εκπαίδευσης κατά την χρονική περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2011 με εμψυχωτές παιδαγωγούς και μουσικό.
Στόχος των « Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων» οι οποίες πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο Δήμο Μεσολογγίου, είναι η επικοινωνία των παιδιών με το σώμα τους και την ποιοτικότερη έκφραση των συναισθημάτων τους!
Σκοπός των συναντήσεων δεν είναι η απόδοση ενός έργου από την πλευρά της μνήμης αλλά η κατανόηση των ιδεών και η έκφρασή τους με βιωματικό τρόπο από τα παιδιά σε επίπεδο ομάδας.
Με το σκοπό αυτό και την πίστη ότι η τέχνη μέσα από το συμβολισμό φτάνει εκεί όπου οι ορθολογιστικοί δρόμοι σταματούν, ολοκληρώνουμε τη δεύτερη χρονιά των «Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων» με το γλάρο Ιωνάθαν.
‘Ένα έργο που το αντιπροσωπευτικό του μήνυμα είναι:
«πέτα ψηλά,
πέτα χίλια μίλια μακριά
πέτα για να συναντήσεις
τα όνειρα που άφησες
στις ακροθαλασσιές…»
Θα ήταν χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σας τις ιδέες και τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στα σαράντα παιδιά με την ανάλυση και την ανταλλαγή απόψεων για το έργο του R. Bach, στις παραμονές της παράστασης μέσα σ’ ένα διαμορφωμένο θαλασσινό περιβάλλον στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Γιορτή Ανακύκλωσης

Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου
«Ανακύκλωσε. Δράσε μη μένεις θεατής!» 
και ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
σας προσκαλούν 
στη γιορτή της Ανακύκλωσης,
το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011  
και ώρα 6-10 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
6:00-10:00 μ.μ. : Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
8:30-10:00 μ.μ.: Θεατρικό δρώμενο για την υπερκατανάλωση και την ανακύκλωση, προβολή βίντεο, παρουσίαση δράσεων των προγραμμάτων Aνακύκλωσης, Ecomobility-οικολογική μετακίνηση και πολιτιστικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σαν παλιό σινεμά...

Αναμνήσεις «από το παλιό καλό Θερινό Σινεμά», που έσφυζε από ζωή μέχρι και τη δεκαετία του ΄80 στο Μεσολόγγι, ξύπνησαν κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα - η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Νεοχώρι στον εξαίσιο χώρο ιδιωτικού θερινού Σινεμά - της όμορφης μουσικής εκδήλωσης των μαθητών και των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου και της Μουσικής Σχολής Οινιάδων.
Ο χώρος ο οποίος βρίσκεται έναντι της Πυροσβεστικής και κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Κ. Ρεπάσου, μεταμορφώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με μηδαμινούς πόρους, από «χωματερή» σʼ ένα πολυχώρο πολιτισμού.

Οι ελλείψεις πολλές ακόμη, όμως με το μεράκι των εργαζομένων του δήμου που απέδειξαν πως αγαπούν αυτό το χώρο, τη συνδρομή εθελοντών και της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, μπορεί άμεσα να διαμορφωθεί σε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή «ανάσα αναψυχής» μέσα στο κέντρο της πόλης.

Σχόλιο από Σταλίκι:
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια αυτή...

Έμπρακτη στήριξη του Εργαστηρίου "Παναγία Ελεούσα" από την Περιφέρεια...

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο είχε σήμερα στην Πάτρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης, Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Παναγία Ελεούσα» Αιτωλοακαρνανίας.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την λειτουργία του φορέα καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω στήριξης του από την Περιφέρεια.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε με έμφαση ότι η «Παναγία Ελεούσα» αποτελεί υποδειγματικό φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και σημείωσε ότι η καλή φήμη του Κέντρου επεκτείνεται πολύ πέραν των ορίων της Δυτικής Ελλάδας.
Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν συνολικά τα προνοιακά ιδρύματα της περιοχής δοθέντων και των μειωμένων χρηματοδοτήσεων από την κεντρική διοίκηση. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη μεταβιβάσει ποσό 45.000 ευρώ προς την «Παναγία Ελεούσα», για το πρώτο τρίμηνο του έτους, και βεβαίως στη διάρκεια του χρόνου θα υπάρξουν και άλλες χρηματοδοτήσεις οι οποίες θα καταβληθεί προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερες ώστε το Κέντρο να συνεχίσει απρόσκοπτα το εξαιρετικό έργο του.

Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό": Δύο εκδηλώσεις...

....Παρασκευή & Σάββατο στο Αιτωλικό
 
Παρασκευή 24 Ιουνίου
Αναβίωση του εθίμου του Άη Γιάννη του Ριγανά - "Ριζικάρια"
"ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, του Άη Γιάννη..."
 
Παραλία "Άγαλμα" στο Αιτωλικό

Θα ανάψουμε τη φωτιά στις 9.00 μμ 
 
και το φεγγάρι θα μας χαμογελάει ………
 
Ο μεζές θα είναι...
ψωμί με λάδι και ρίγανη σαν τότε,
για τους μεγαλύτερους και ουζάκι

Σάββατο 25 Ιουνίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μουσικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Άλλη μια αξιόλογη εκδήλωση από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου. Αυτή τη φορά μας καλεί σε μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Θα μας κρατήσουν συντροφιά τα μέλη του τμήματος μουσικών οργάνων, την Παρασκευή, 24 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας.

Προπωλούνται (περιορισμένα) εισιτήρια από τα μέλη του τμήματος (οικονομική ενίσχυση) στην τιμή των 3 €.
Καλό θα είναι πάντως, ενόψει καλοκαιριού, να συνεργάζονται οι σύλλογοι και οι φορείς ώστε να μην συμπίπτουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιό μας και θα δείτε ότι αν και είναι αρχή του καλοκαιριού και οι εκδηλώσεις λίγες προς το παρόν, υπάρχει πρόβλημα.

Οι blues wire στο Μεσολόγγι

Oι BLUES WIRE έρχονται στο Μεσολόγγι από τη ΦΩΤΟΛΕΜΕ!
Θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε την  
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στις 9:30 μμ 
στο θέατρο λιμανιού
Είσοδος 5€

Λίγα λόγια και βίντεο αφιέρωμα για το συγκρότημα...

Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση.

Κι άλλη πρωτοτυπία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο νομό μας: Δύο οι ΔΟΥ(?)

Όπως προκύπτει από ενημέρωση που είχαμε από τη βουλευτή κ. Γιαννακά, ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου προσανατολίζεται να διατηρήσει δύο Δ.Ο.Υ στο Νομό Αιτ/νιας και αυτό διεφάνη μετά από συνάντηση που είχε με τη βουλευτή.

Η κ. Γιαννακά κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, στην οποία τονίζει αρχικά ότι ο νέος Δήμος Αγρινίου είναι ο μεγαλύτερος του νομού με πληθυσμό ίσο με το μισό του. Δεν λέει όμως πουθενά ότι αυτό επετεύχθη εν μια νυκτί με παρασκηνιακές διεργασίες, όπως έχει καταγγελθεί από όλους τους φορείς του Δήμου Μεσολογγίου, εις βάρος όλων των υπόλοιπων Δήμων του νομού και κόντρα στην λογική της ισόρροπης ανάπτυξης του Καλλικράτη.
Στη συνέχεια τονίζει ότι το Αγρίνιο βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο του νομού. Η αλήθεια όμως είναι ότι με χρήση της Ιόνιας οδού (ακόμη και του κομματιού που έχει ήδη παραχωρηθεί χωρίς να υπολογίζεται η τελική μορφή με τους κάθετους άξονες που ισχυροποιεί την άποψή μας ακόμη περισσότερο) αυτό το κέντρο μετατοπίζεται στο Μεσολόγγι. Ή μήπως δεν είναι έτσι κ. Γιαννακά?
Είναι πάντως τουλάχιστον μυστήριο ότι εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική σε όλα τα "κρίσιμα" θέματα του νομού μας (π.χ. έδρα Εφετείου) από αυτή που εφαρμόζεται για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και όλα αυτά με την παρέμβαση των βουλευτών του νομού που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για το κοινό συμφέρον κι όχι μιας περιοχής του. Αυτά έχουν οδηγήσει τον πρόεδρο του ΔΣΜ κ. Ατσαλάκη να μιλάει δικαιολογημένα για τοπάρχες Αγρινίου.
Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει παρέμβαση από το Δήμο και τους φορείς προς τον Υπουργό για την αποκατάσταση της πραγματικότητας γιατί η διατήρηση δύο ΔΟΥ στο νομό μας θα οδηγήσει στο τελικό κλείσιμο της ΔΟΥ στην πρωτεύουσά του σε επόμενη φάση. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε ποιοι θα "βοηθήσουν" σε αυτή την κατεύθυνση...
Για λόγους τάξης και ισορροπίας, παραθέτουμε στη συνέχεια το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κ. Γιαννακά.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου

Η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή νηπίων και βρεφών για τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρατείνεται έως τις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.
Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών να καταθέσουν έγκαιρα τις αιτήσεις εγγραφής ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα λειτουργίας για την νέα χρονιά
Ο Πρόεδρος
Κυτάγιας Βασίλης

Τα πιτσιρίκια του Βρεφονηπιακού σταθμού Εργ. Εστίας αναβιώνουν τον παραδοσιακό γάμο...

Μεσολόγγι 20-6-2011

Τα παιδιά του Β.Ν.Σ. Μεσολογγίου Οργανισμού Εργατικής Εστίας στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής αναβιώνουν «τον παραδοσιακό γάμο». Θα προσπαθήσουν να ξαναφέρουν στη μνήμη μας τα ήθη και τα έθιμα που χάνονται στο χρόνο, θα εκφράσουν συναισθήματα, παραδοσιακές ευχές, ταξίματα και συμφωνίες για την προίκα προκειμένου να αναβιώσουμε τα στάδια του γάμου και να μοιραστούμε τις χαρές και τις αξίες των προγόνων μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Σταθμού την Τετάρτη 22-6-2011 και ώρα 8:00 μ.μ.

Από τη Διεύθυνση του Σταθμού 
Καλό Καλοκαίρι!

Επιτυχημένη η διήμερη επίσκεψη Βιετναμέζικης διπλωματικής αντιπροσωπείας

Νέοι ορίζοντες συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Βιετνάμ, τη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων, δρομολογούνται μετά την απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης της Διπλωματικής του Αντιπροσωπείας.
Η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί σε δυο πεδία. Στο πεδίο του πολιτισμού και σ' εκείνο των εμπορικών ανταλλαγών, κυρίως σε ότι αφορά τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο λάδι και την ελιά. Ήδη ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, αποδέχθηκε πρόταση του Πρέσβη του Βιετνάμ για επίσκεψη στη χώρα του αντιπροσωπείας του δήμου, της ΕΑΣ Μεσολογγίου - Ναυπακτίας και επιχειρηματιών της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς, η οποία θα περιλαμβάνει και αδελφοποίηση με δήμο του Βιετνάμ, ανάλογης ιστορικής σπουδαιότητας με το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ψυχαγωγική και εκπαιδευτική απασχόληση παιδιών για το καλοκαίρι από το Δήμο

O Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προτίθεται να οργανώσει για πρώτη χρονιά μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, για τα παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια διακοπών ή που οι γονείς τους εργάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ημερήσια ποιοτική απασχόληση ψυχαγωγίας, άθλησης και γνώσης.
Κατ’ αυτό τον τρόπο θα προσφερθεί στα παιδιά η δυνατότητα κοινωνικοποίησης, ποιοτικής διασκέδασης και χαλάρωσης, σ’ ένα ασφαλές και οικείο χώρο, με ομαδικά παιχνίδια και αθλήματα, καθώς και πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα είναι διάρκειας περίπου ενός μήνα (από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έως την Κυριακή 31 Ιουλίου), καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κο Κώστα Καλτσούλα στο τηλ. 6972876959.

Φιλοξενία αθλητών των Special Olympics

Η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση και την φιλοξενία των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 20 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα.
Παράλληλα με τους Αγώνες, ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην εκπαίδευση της νεολαίας μας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας, θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων απ όλο τον κόσμο.
Ένα από τα πιο σημαντικά ειδικά προγράμματα των δικών μας Αγώνων, είναι το πρόγραμμα «Πόλις - Αμφιτρύων» (HOST TOWN), που έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις Διεθνείς Αποστολές να φιλοξενηθούν σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας, πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέσω του προγράμματος Αμφιτρύων θα φιλοξενήσει την Αποστολή της Κούβας την περίοδο 22 έως 24 Ιουνίου.
Μέσα από αυτή τη φιλοξενία, οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό Πολιτισμό και να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι Έλληνες πολίτες θα ενημερωθούν περισσότερο για τα Άτομα με Διανοητική Αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Ανακοίνωση από την Περιφέρεια

Από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλούνται όσοι μπορούν να παρέχουν μηχανήματα του παρακάτω πίνακα και επιθυμούν να ενταχθούν στη λίστα για κατεπείγουσες επεμβάσεις σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης π.χ. αποχιονισμός, άρση κατολισθήσεων – καταπτώσεων, διευθέτηση κοίτης ποταμών και χειμάρρων, για αποφυγή εκτροπής ή υπερχείλισης του ποταμού και πρόληψη ζημιών, επείγουσες επεμβάσεις κατά τη διάρκεια πυρκαγιών κ.λ.π. εφόσον δεν επαρκούν τα μηχανήματα της Δ/νσης Τεχν.Έργων ΠΕ  ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΠΔΕ ή δεν είναι κατάλληλα για εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, να  δηλώσουν εγγράφως στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ μέχρι τις 20-06-2011.

Κάλεσμα των φίλων της ΑΕΜ


Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων "ΘΥΡΑ 2" της ΑΕΜ καλεί όλους τους φίλους της ομάδας την Τετάρτη 22 Ιουνίου στην Γενική Συνέλευση που θα αλλάξει την 80άχρονη λαμπρή ιστορία των "κανονιέρηδων". Πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε εκεί και να δώσουμε το μήνυμα πως ξαναγυρνάμε με "άγριες" διαθέσεις.  Έχουμε βαριά ΦΑΝΕΛΑ και ξέρουμε ΟΛΟΙ πως τώρα είναι η ευκαιρία που περιμέναμε σχεδόν 16 ολόκληρα χρόνια, για να γράψουμε πάλι μεγάλες επιτυχίες. Τέρμα στην μετριότητα τόσων ετών. Μπορούμε και το ξέρουμε. Το έχει ανάγκη η ΟΜΑΔΑ μας, η ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ μας, η ΙΣΤΟΡΙΑ μας, ο ΚΟΣΜΟΣ μας. ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΣOΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΜ
 

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Αναβολή συναυλίας FoxRot στο Αιτωλικό

Νέοι βανδαλισμοί - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Αιτωλικό

Οι βανδαλισμοί, οι καταστροφές και οι κλεψιές, συνεχίζονται δυστυχώς με αμείωτη ένταση στην περιοχή του Αιτωλικού. Μετά το μνημείο του Ντολμά και το Στάδιο του Αιτωλικού, σειρά πήρε χθες ο χώρος του πρώην Κ.Ε.Κ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ, ο οποίος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, μετά και το τελευταίο αυτό γεγονός δήλωσε: «Η κατάσταση είναι σχεδόν εκτός ελέγχου στο Αιτωλικό και η οργανωμένη πολιτεία πρέπει να λάβει αποφάσεις. Οι πολίτες της περιοχής βιώνουν μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Τα λόγια πλέον δεν αρκούν. Απαιτούνται πράξεις. Συμμορίες εγκληματιών έχουν διεισδύσει στο χώρο των αθίγγανων, .έχοντας δημιουργήσει ένα παρακράτος φόβου και ανομίας.
Ο Δήμος είναι έτοιμος και αναμένει τις αποφάσεις και τη στήριξη της πολιτείας για να δράσει».

Εθελοντισμός ...Γνήσιος

Το είδαμε στο ιστολόγιο διαδικτύου ...νότα και μας άρεσε:
Θα μπορούσαμε να ορίσουμε τον εθελοντισμό με δυο λέξεις, ως την αυθόρμητη αντίδραση, είτε ατομική είτε συλλογική, στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος.
Αυτή η αντίδραση εκφράστηκε αυθόρμητα και αποφασιστικά από τους δασκάλους και τους μαθητές του Β΄Δημοτικού σχολείου, που ρίχτηκαν κυριολεκτικά, να καθαρίσουν το κατακλυσμένο από σκουπίδια θεατράκι Αιτωλικού, προκειμένου να κάνουν την καθιερωμένη με το πέρας της σχολικής χρονιάς γιορτή τους.
Δάσκαλοι, γυφτόπουλα και ''μπαλαμό'', όλοι μαζί χωρίς αρχηγούς και καπεταναίους, όπως διάβασα κάπου....η εθελοντική ομάδα με αρχηγό τον τάδε... να μην αναφέρω ονόματα και γίνω κακός... Ο εθελοντισμός δεν έχει αρχηγό. Γιατί αν έχει ... θυμίζει οργάνωση του δικτατορα Μεταξά .
Τέλος πάντων
Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους. Θαυμάστε!

Για να δούμε πόσο μας αγαπάει ο Θάνος...

Για να δούμε λοιπόν πόσο ενδιαφέρεται για την περιοχή του Μεσολογγίου ο Θάνος Μωραΐτης...
Από τον τελευταίο ανασχηματισμό, μπορεί να υποβαθμίστηκε ελαφρώς, αλλά από τη θέση που είναι πλέον (υφυπουργός ναυτιλίας) μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην σύνδεση Μεσολογγίου - Κεφαλλονιάς και Μεσολογγίου Ζακύνθου δια θαλάσσης...
Για να δούμε πόσο ενδιαφέρεται λοιπόν ο Θάνος και πόσο ...μη βιώσιμη είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση πλέον (ε, κύριε Τσιχριτζή?)...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μισή ώρα ...για το Μάνο

Συναυλία πιάνου - τραγουδιού 
αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκη

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011
Ώρα: 9 μμ
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Διοργάνωση: Σύγχρονο Ωδείο Πατρών

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σαν παλιό σινεμά...

"Νύχτες στην Πλευρώνα", από το Λαογραφικό Σύλλογο

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεσολογγίου

σας προσκαλούν

το Σάββατο 18 Ιουνίου
και ώρα 8:30 μμ
στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ραυτόπουλου "Νύχτες στην Πλευρώνα".
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους:
  • Αφροδίτη Τριφιάτη - Παπαδημητρίου, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
  • Αριστείδης Ξ. Καβάγιας, εκπαιδευτικός
  • Πάνος Παπαδόπουλος, Σύμβουλος Ανάπτυξης ΤΕΔΚ, συγγραφέας
Συντονισμός εκδήλωσης: Ναυσικά Α. Καπνίση

Παρουσίαση βιβλίου και θεατρική παράσταση στο Τρικούπειο από την Παλαμαϊκή

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου-Παλαμαϊκή Σχολή, η Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και οι εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες 
σας προσκαλούν 

στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Πιτένη, Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, η οποία γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος “Έτσι προχωράει ο κόσμος”.
Για το συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν οι:
  • Γιαννούλου Νατάσα, φιλόλογος και πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας
  • Βιδαλάκη Ιωάννα, φιλόλογος
  • Κυριακοπούλου Ραλλού, υποθηκοφύλακας Μεσολογγίου
Τα μουσικά θέματα στο πιάνο θα αποδώσει η Ζιζή Κορκοντζέλου, καθηγήτρια Μουσικής.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση με στοιχεία Μαύρου Θεάτρου 
“Έτσι προχωράει ο κόσμος”
φωτογραφία από το  "Μήνυμα στο μπουκάλι"

Έλα να καθαρίσουμε τοι λιμάνι και τις ακτές μας...

Το καλοκαίρι έφτασε. Είναι η πιο ωραία εποχή για να απολαύσουμε τις χαρές που μας δίνουν η θάλασσα και οι παραλίες.
Τι να πρωτοσκεφτεί κανείς: ηλιοθεραπεία, ψάρεμα, βουτιές, κολύμπι αλλά και ρακέτες, βόλεϋ και βραδινά πάρτι στην παραλία γύρω από μια φωτιά, με τραγούδι και τους απαλούς ήχους μιας κιθάρας…
Ας απολαύσουμε αυτές τις δραστηριότητες και την απέραντη ομορφιά που μας προσφέρουν στις διάφορες ώρες της ημέρας οι παραλίες και η θάλασσά μας.
Το μόνο που ζητάνε για αντάλλαγμα είναι λίγη φροντίδα για να λάμπουν για μας και τους φίλους μας.

Γι’ αυτό
Κάνε το καλό κι έλα στο Λιμάνι Μεσολογγίου…
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011
για να καθαρίσουμε το Λιμάνι και τις ακτές
Ώρα :10.30 π. μ.
Σημείο συγκέντρωσης : κτίριο Λιμενικού Ταμείου 

Διοργάνωση:  
1ο Γυμνάσιο - 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
Περιβαλλοντική Ομάδα “Μεσόγειος: η θάλασσα που μας ενώνει”

Με την υποστήριξη του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, της HELMEPA και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου
Συμμετέχει ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν γάντια και σακούλες σκουπιδιών. Σκοπός της δράσης είναι πέρα από τον καθαρισμό και η ευαισθητοποίηση σε θέματα ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Μεσόγειος, η θάλασσα που μας ενώνει

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ (Προγραμματική περίοδος 2007-2013) θα εξεταστεί την Δευτέρα 20 Ιουνίου, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Ρίο».
Σύμφωνα με την πρόσκληση της συνεδρίασης που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές της Περιφέρειας, οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων της Περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μιχάλης Τζωρτζής καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Παναγιώτης Στεφόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δημήτρης Καραβίδας.

Σχόλιο από Σταλίκι:
Για ποιο λόγο γίνεται σε ξενοδοχείο η συνεδρίαση? Από τη μια στέλνουμε όλες τις υπηρεσίες σε κτίρια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για να μην πληρώνουμε ενοίκιο ως Περιφέρεια και από την άλλη πληρώνουμε αίθουσες για συνεδριάσεις? Δεν μπορεί να βρεθεί μια δημόσια αίθουσα?

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Βροχή τα εξώδικα προς τους Βουλευτές!

Σύνδεση με το politis-gr

Βροχή τα εξώδικα προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.
Οι τρεις βουλευτές των Χανιών έλαβαν εξώδικο από 29 πολίτες της πόλης τους, οι οποίοι τους ζητούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ακολουθώντας τους 1.380 πολίτες του Ηρακλείου που είχαν στείλει αντίστοιχο εξώδικο στους 8 βουλευτές του δικού τους νομού.Τα ίδια και στην Πιερία.
Το τελευταίο εξώδικο εστάλη από το κίνημα των 300 «Αγανακτισμένων» προς τους 300 βουλευτές που εξελέγησαν στις 4/10/2009 και κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Παραθέτουμε αυτούσια την εξώδικο διαμαρτυρία, όπως αυτή έχει αναρτηθεί στο site των 300 «Αγανακτισμένων»:

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, για τα 100 χρόνια από την γέννησή του θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 στις 9 μμ οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου και του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Την επιμέλεια της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης έχει ο κ. Χρήστος Βλαχογιάννης, Καθηγητής Μουσικής.

Συναυλία κλασικής μουσικής στον Κήπο Τρικούπη

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 
σας προσκαλεί 
την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 και ώρα 8:15 μμ στον Κήπο του Μουσείου Τρικούπη για να παρακολουθήσετε τη συναυλία 
Κλασικής και Ελληνικής Μουσικής από τη Συμφωνική Ορχήστρα 75 νέων της Νέκαρσουλμ Γερμανίας υπό τη διεύθυνση του Jochen Hennings.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Δήμαρχος
Ι.Π. Μεσολογγίου

Παναγιώτης Α. Κατσούλης 


Οι FoxRot στο Αιτωλικό

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Αιτωλικού, διοργανώνουν μουσική βραδιά με δωρεάν είσοδο για τη νεολαία μας με το νεανικό μουσικό συγκρότημα από το Μεσολόγγι fox rot.
Η Εκδήλωση προγραμματίστηκε γι αυτό το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9.00 μμ στο ανοιχτό θέατρο του Αιτωλικού.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Προλαβαίνετε ακόμη...


Ο Γρηγόρης Κότσαρης εκθέτει στην Αθήνα 
Σε μια νέα Αίθουσα Τέχνης, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό διώροφο κτίριο στην γκαλερί "ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ", εκθέτει χαρακτικά του έργα ο Γρηγόρης Κότσαρης.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Μαΐου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά, χαρακτικά, κεραμικά αλλά και γλυπτά έργα με θέμα το ποδήλατο.
Συμμετέχουν επίσης οι εξής καλλιτέχνες: Magdalena Αγγελέτου, Βασίλης Καζάκος, Γκέλυ Καλινίκου, Μιχάλης Κόκορης, Χάρης Κοντοσφύρης, Γρηγόρης Κότσαρης, Αναστασία Κωνσταντάκου, Pino Pandolfini, Χρυσούλα Σκεπετζή, Ηλιάννα Σκουλάκη και Florence Christakis
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο parapera -Αχαρνών 61 & Φερών - από τις 28/05 και για τρεις εβδομάδες.


Λίγα λόγια για τον Χώρο Τέχνης "ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ"...

Κλείνει για καλοκαίρι ο εκθεσιακός χώρος της Διεξόδου


Κλοντ Μονέ: «Ανατολή»
Αγαπητοί μας φίλοι

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο εκθεσιακός χώρος του Ιστορικού Μουσείου της "Διεξόδου", κατά την θερινή περίοδο θα παραμείνει κλειστός λόγω τεχνικών εργασιών συντήρησής του ενώ η γραμματεία του θα λειτουργεί κανονικά.


Κατά την περίοδο αυτή το Κέντρο μας θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα των εκδόσεων και στην πραγματοποίηση εκτός Μεσολογγίου της εκθέσεως
" ΑΛΑΤΙ - Ο λευκός θησαυρός "

Σας ευχόμαστε χαρούμενες διακοπές

www.diexodos.com.gr

Για την 9η συνάντηση Μαθητικών Χορευτικών Συνόλων στο Αιτωλικό

Σύνδεση με Μήνυμα στο Μπουκάλι

Ένας χαμός στο θεατράκι Αιτωλικού

Γράφω για την Παρασκευή το βράδυ, για την συνάντηση των Χορευτικών συνόλων των σχολείων της β' βάθμιας του Δήμου μας.
Ένας χαμός πραγματικά, έβλεπες παιδιά γυμνασίου - λυκείου, με λαμπερά πρόσωπα, να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, να καταθέτουν τον κόπο, την φαντασία και τις ιδέες τους.
Βεβαίως έβλεπες και τους δασκάλους τους και τους καθηγητές τους, έβλεπες ποιες σχέσεις ήταν αρμονικές, σε ποιες περιπτώσεις οι χοροί που κρατούσαν, αφορούσαν τα ίδια τα παιδιά και όχι την προβολή των "υπεύθυνων" καθηγητών, φαινόταν στο αποτέλεσμα.
Αλλά δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία αυτό, εξ' άλλου τα περισσότερα σχήματα ήταν από καλά, ως πολύ καλά, το ευχαριστήθηκα, μου άρεσε!!!
Για μια ακόμα φορά όμως, θα γίνω γκρινιάρης, θα μέμψω το απαράδεκτο της διοργάνωσης, που θύμιζε περισσότερο μπουλούκι και λιγότερο εκδήλωση χορευτικών συγκροτημάτων.

Συγχαρητήρια!

Χθες το μεσημέρι, κατά τις 1:30, πέρασε η φλόγα των Παραολυμπιακών Αγώνων από την κεντρική πλατεία στο Μεσολόγγι, φεύγοντας από την πόλη.
Εκείνη την ώρα, είχαν "ανοίξει οι ουρανοί" και έριχνε μια έντονη μπόρα. Ίδιες συνθήκες βέβαια επικρατούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στο Μεσολόγγι.
Όσοι αντιλήφθηκαν τι γινόταν σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους! Και ήταν πολλοί οι συμμετέχοντες που συνόδευαν το λαμπαδηδρόμο (χωρίς να λουφάρουν σε κάποιο συνοδευτικό αυτοκίνητο) και έδειχναν μάλιστα να ..το χαίρονται!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Αη Συμιός


 Γράφει ο Δημήτρης Παπαθέου
Αη-Συμιός σήμαινε άλογα, άλογα σήμαινε το απόλυτο ελευθέρωμα , το τρέξιμο ξεσέλωτα για δοκιμή στους γύφτους που καταφτάναν 2 μήνες πρίν, ητανε ανεμαντάμωμα και όνειρο χωρίς αρχή και τέλος, γιατί, και που κατεβαίναμε, δεν ξεβαλικεύαμε απ’ το όνειρο.
Ο Γιάννης ο Πουλής έκατσε 20 μέρες στη σκηνή του γύφτου κι έγινε ένα με τα παιδιά του, για να του δώσει το μαύρο τ’ «αραβανιάρικο».
Κι έφαγε σκατζοχέρια και του άρεσαν και κάλεσε κι εμάς
Κι οι γύφτοι τον αγάπησαν και κάθε χρόνο του’ φερναν άλογο, το καλύτερο.
Κι ο Γιάννης, που’γινε μεγάλος πανηγυριστής και όλοι τον θυμούνται ν’ ακροχορεύει στις μύτες των ποδιών αερικό κι εγώ τον κράταγα με το μαντήλι και πολύ το χαίρομαι που τα αναπολώ,
πέθανε στα πενήντα του περίπου από άλογο που’ κανε σούζα κι αυτός δεν είπε να πηδήσει μέχρι την τελευταία στιγμή και του’ σπασε τα μέσα του κι όλοι δε τον πιστέψαν κι όλοι είπαν πως η αγάπη η μεγάλη και παρατεταμένη αγάπη σκοτώνει να!

Συνεχίζεται το σεμινάριο διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων

Συνεχίζεται η υλοποίηση του εθελοντικού προγράμματος «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης /ΙΔΕΚΕ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και του εθελοντικού σωματείου ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου.
Το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 Μαΐου , θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2011 και έχει διάρκεια 100 διδακτικές ώρες. Θα εκπαιδεύσει πολίτες - εθελοντές σε δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, ώστε οι ίδιοι οργανωμένα να μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα, ουσιαστικά και προγραμματισμένα για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συμπολίτες τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Οι εθελοντές εκπαιδεύονται στις παρακάτω διδακτικές ενότητες:

Δράσεις του εθελοντικού σωματείου ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου

....για την Πολιτική Προστασία και τον Εθελοντισμό

Συνεχίζοντας τις δράσεις του για τον εθελοντισμό και την Πολιτική Προστασία, το εθελοντικό σωματείο ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου συμμετείχε με αριθμό μελών του στην Πανελλαδική άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (άνω των 1500 στρεμμάτων) σε πραγματικές συνθήκες με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ».
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου στην περιοχή «Αγιος Αθανάσιος» βόρεια της Τοπικής Κοινότητας Ρίζας, Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου , Δήμου Ναυπάκτου.
Σκοπός της άσκησης ήταν η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού και η βελτιοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στην δασοπυρόσβεση φορέων εν όψει της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων έλαβαν μέρος Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , μέλη του ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου, υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας , η Ελληνική Αστυνομία , η ΔΕΗ κ.λ.π..

Το ΠΑΜΕ για την απεργία της 15ης Ιουνίου

15 ΙΟΥΝΗ
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι, Νέοι –Νέες

ΟΛΟΙ στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Στις 15 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά. Νεκρώνουμε τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, τα γιαπιά.. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μην γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης των μέτρων, συμμετοχής στην απεργία και κλιμάκωσης του αγώνα με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης στη βουλή του αντεργατικού αντιλαϊκού τερατουργήματος.
Αγώνας διαρκής έως την ανατροπή τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...