Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

Συνάντηση με το προεδρείο του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου είχε χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κ. Γιώργος Πρεβεζάνος.

Στη συζήτηση, στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Πασσιόπουλος, ο Γραμματέας κ. Σπυρόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αρκετοί υποψήφιοι του συνδυασμού, αναλύθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το σύλλογο.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι είναι πάντα κοντά στα μέλη του συλλόγου και ακούει με ενδιαφέρον τις απόψεις τους. Τόνισε δε ότι από την 1η Ιανουαρίου, ως Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, στοχεύει στη συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα ομιλιών - επισκέψεων Γ. Πρεβεζάνου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Τρίτη 26-10-2010
Εορτή Αγίου Δημητρίου
09:00 Εκκλησιασμός στον Άγιο Δημήτριο στην Κατοχή
17:00 Συμμετοχή στη Λιτανεία στο Αιτωλικό
Τετάρτη 27-10-2010
19:00 Επίσκεψη στον Άγιο Θωμά
Πέμπτη 28-10-2010
Επέτειος «ΟΧΙ»
10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνα στο Μεσολόγγι
18:00 Επίσκεψη στα Ελληνικά
19:00 Επίσκεψη στα Μούσουρα
20:00 Επίσκεψη στα Ρέτσινα
Παρασκευή 29-10-2010
9:30 Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά Αιτωλικού
10:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αιτωλικού και σε Υπηρεσίες της πόλης
11:30 Επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης Περιβάλλοντος
Σάββατο 30-10-2010
09:30 Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου
Κυριακή 31-10-2010
18:00 Συμμετοχή σε ενημερωτική συζήτηση μεταξύ όλων των υποψηφίων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας
Δευτέρα 01-11-2010
19:00 Ομιλία στους ετεροδημότες της Αθήνας στο ξενοδοχείο Zafolia στη Λ. Αλεξάνδρας
Τρίτη 02-11-2010
19:30 Ομιλία στο Αιτωλικό
Τετάρτη 03-11-2010
Πρωί: Περιοδεία στην αγορά του Μεσολογγίου
19:30 Ομιλία στην Κατοχή
Πέμπτη 04-11-2010
Πρωί
Επίσκεψη στην Ι.Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στη Νομαρχία, στην Αστυνομία και άλλες Υπηρεσίες στο Μεσολόγγι.
19:30 Ομιλία στο Νεοχώρι
Παρασκευή 05-11-2010
18:00 Κεντρική Ομιλία στο Μεσολόγγι

Λάβαμε, υποστηρίζουμε και δημοσιεύουμε...

Απο την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, η "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου φιλοξενεί στις αίθουσες της Πινακοθήκης της έκθεση φωτογραφίας των Σπύρου Μαρκογιάννη, Βασίλη Βαρσακέλη και Στέλιου Φιλίππου με τον τίτλο "Ο αέναος κύκλος της εργασίας".
Με την έκθεση αυτή επιχειρείται μια αναδρομή στην προσπάθεια επιβίωσης και την εξέλιξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Πώς η επιστήμη και η τεχνολογία επηρέασαν τον τσαγκάρη με τη φαλτσέτα, τον κτηνοτρόφο που αρμέγει, τον γυρολόγο παλιατζή με το κάρο, τον λατερνατζή, τον πεταλωτή αλόγων, τον νταουλτζή, τον επισκευαστή καϊκιών στο καρνάγιο, τον μεταλλωρύχο και τόσους άλλους επαγγελματίες που, υπο το βάρος των τεχνολογικών επιτευγμάτων, είτε παραγκωνίσθηκαν και χάθηκαν είτε προσπαθούν ακόμη να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει  σαράντα μεγάλων διαστάσεων έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες και θα την προλογίσει  ο καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής και συνεργάτης της "Διεξόδου" κ. Γιάννης Δακαλάκης
 Το επίσημο ξεκίνημα θα γίνει στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής με ελεύθερη είσοδο και χωρίς την αποστολή ατομικών προσκλήσεων.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με ώρες λειτουργίας από τις 10.30 το πρωί έως  τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.
***
Ο Σπύρος Μαρκογιάννης κατάγεται από το Μεσολόγγι και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως γεωπόνος. Φωτογραφίζει πολλά χρόνια και διαθέτει μεγάλο αρχείο από εικόνες ζωής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από αλλοτινές και σημερινές εποχές, σε slides και ψηφιακή μορφή. Ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας f14 - ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ και μέλος της φωτογραφικής ιστοσελίδας www.imagemaker.gr, έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Ο Βασίλης Βαρσακέλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και τελείωσε τη σχολή Ηλεκτρονικών. Η αγάπη του για το «γράψιμο του φωτός» και της στιγμής ξεκίνησε από την ηλικία των 12 ετών με μια απλή μηχανή Kodak ενώ μια manual Zeiss-ikon σηματοδοτεί μια νέα αρχή για σχολαστικότερη προσέγγιση των θεμάτων. Συνεχίζει να αποτυπώνει αναλογικά και ψηφιακά την ματιά του που αχόρταγα μαγεύεται από το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Ο Στέλιος Φιλίππου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Ηλεκτρονικός , Γραφιστική και Διαφήμιση. Παρακολούθησε σεμινάρια σκηνοθεσίας και κινηματογράφου στη ΧΑΝΘ και φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του οποίου είναι και μέλος τα τελευταία χρόνια. Ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας f14 - ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ, μέλος του www.alamy.com του Λονδίνου, του www.fotolia.com της Νέας Υόρκης και της φωτογραφικής ιστοσελίδας www.imagemaker.gr, έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό 

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ρεσιτάλ Νάνο Λατίνο

(από ierapolis.blogspot.com)

Οι ντορόροι
Μπάρκαραν εις το εκλογικό βαπόρι 
ο μουσάτος κι ο γυαλάκιας, δυό  επιφανείς ντοτόροι 
o ένας αίροντας  φιλόλογο στον ώμο
κι ο άλλος  σέρνοντας εφοριακό και  πολεοδόμο.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Τώρα τι λες και συ παραπληροφορημένε μου συνδημότη?

Η μεγάλη συγκέντρωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Πρεβεζάνου είναι ακόμη και σήμερα το θέμα συζήτησης στις παρέες κάθε πόλης και χωριού του Δήμου.
Είναι επίσης γεγονός ότι ...κάποιοι "εξεπλάγησαν" με το μέγεθός της. Δεν πίστευαν στην αποφασιστικότητα όλων των μελών του συνδυασμού αλλά και στην ηγετική παρουσία του Γιώργου Πρεβεζάνου.
Δεν περίμεναν ο επικεφαλής θα ήταν τόσο έτοιμος να αναλάβει με την εντολή του κόσμου τα ηνία του Δήμου. Και δίπλα του μια ομάδα ΕΤΟΙΜΩΝ και ΕΝΤΙΜΩΝ στελεχών που όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου διευρυμένου Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου.

Τα εκλογικά τμήματα του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου

Όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου. Βρείτε σε ποιο ψηφίζετε.

Περιοδείες...

"Σπάνε κόκκαλα" πάλι οι Μη Ενεργοί Πολίτες Αιτωλικού:

περιοδείες, πολλές περιοδείες
Σιγά παιδιά, θα λιώστε τα παπούτσια σας
Γράφω φυσικά για τις περιοδείες προς άγρα ψήφων στις πόλεις και χωριά του νέου Δήμου μας. Στις περισσότερες από αυτές (στα χωριά κυρίως) οι περισσότεροι, ανάθεμα και έχουν πάει πότε, κι ανάθεμα αν ήξεραν ότι υπάρχει χωριό με τέτοιο όνομα στο Δήμο.
Ας είναι όμως, λόγω έκτακτων προεκλογικών αναγκών, θα κάνουν ένα κόπο να περάσουν κι από κει, και μετά βεβαίως, μην τον είδατε το Παναή".
Από κοντά βεβαίως και τα στελέχη του συνδυασμού και φυσικά οι κατά τόπους "φερόμενοι ως αντιδήμαρχοι"

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του Γιώργου Πρεβεζάνου

(από aixmi-news.gr)

Μεγάλη προσέλευση κόσμου, αισιοδοξία των συνεργατών του υποψηφίου δημάρχου για συμμετοχή στον β΄ γύρο
Πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν η παρουσία του κόσμου απ’ όλο το διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Πορεία Δημιουργίας».

Δελτίο τύπου

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Γ. Πρεβεζάνου
Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του συνδυασμού μας "Πορεία Δημιουργίας".
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν:
Ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Κεδίκογλου ως εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας,
Ο κ. Ζωγράφος Λάμπρος, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας,
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Σκαρμούτσος,
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σύρρος,
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Δημοτικός Σϋμβουλος κ. Νίκος Καραπάνος
Η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Νάγια Δακαλάκη
Οι πρώην Δήμαρχοι Οινιαδών και Αιτωλικού κ. Γεράσιμος Νεστωράτος και Κώστας Σταράμος,
Ο πρώην αντιδήμαρχος Οινιαδών κ. Στάθης Τίτας.
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην βουλευτής κ. Σπήλιος Λιβανός, ΄δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αλλά με fax που απέστηλε, απήυθηνε θερμό χαιρετισμό.
Επίσης, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας τον Βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη ο αδελφός του Λεωνίδας.

Eορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Ι.Π. Μεσολογγίου

Κατά τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην I. Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

Τρίτη 26η Οκτωβρίου 2010

―Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσολόγγι

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου την 26 – 10 – 2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης – Πλ. Μπότσαρη), για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα :
Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στους συνδυασμούς των υποψηφίων, για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών.

Sos και καταγγελίες για τις «Ελληνικές Αλυκές»

(Συνέντευξη του Ασημάκη Φωτόπουλου στην εφημερίδα "Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων")

Για «ασόβαρους και επικίνδυνους χειρισμούς σε μία εταιρεία δημοσίου συμφέροντος» κάνει λόγο ο Ασημάκης Φωτόπουλος
«Ασόβαρους και επικίνδυνους χειρισμούς σε μία εταιρεία δημοσίου συμφέροντος» καταγγέλλει μιλώντας στην «Π»ο Ασημάκης Φωτόπουλος. Η εταιρεία είναι οι «Ελληνικές Αλυκές» για τις οποίες ο κ.Φωτόπουλος εκφράζει το φόβο πως «θα δοθούν προίκα σε ιδιωτικά συμφέροντα» καθώς «απαξιώνονται συνειδητά». Ο κ.Φωτόπουλος, πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ., μιλάει με την ιδιότητα του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε προσφάτως καθώς δεν έλαβε απαντήσεις που έθεσε για τρέχοντα διαχειριστικά θέματα της εταιρείας καθώς και για τη διενέργεια, άμεσου διαχειριστικού ελέγχου που ζήτησε. Υποστηρίζει πως «η εταιρεία παρουσιάζει σοβαρά διαχειριστικά κενά. Λάθη, παραλήψεις και ανορθόδοξες πρακτικές διοίκησης, διογκώνουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα και οδηγούν μαθηματικά σε απαξίωση». Στέκεται ιδιαίτερα στην απόφαση της εταιρείας να  «προχωρήσει τις τελευταίες χερσαίες μεταφορές άλατος, από το Μεσολόγγι στην Βόρεια Ελλάδα, παρά την καταψήφιση της σχετικής εισήγησής του, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Απόφαση που σύμφωνα με την πλειοψηφία των μελλών του Συμβουλίου, ζημιώνει τις Ελληνικές Αλυκές». Σημειώνει παράλληλα πως «η εταιρεία εδώ και  μήνες, δεν έχει διοίκηση. Το επταμελές συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάσει, καθώς δεν έχει απαρτία».
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.

Επίσκεψη Μουρκούση στο Αιτωλικό

Από το συνδυασμό του "Το μέλλον είναι τώρα" λάβαμε δελτίο τύπου που αναφέρει ότι ο κ. Μουρκούσης περιόδευσε χθες το πρωί στο Αιτωλικό και επισκέφθηκε την Λαϊκή Αγορά και το κέντρο του νησιού.

Ο λαός μίλησε!

Τι δηλαδή? θέλετε κι άλλο? Είπαμε, ο λαός μίλησε!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

(από http://etoliko-news.blogspot.com/)

Από σήμερα (Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010) οι ψηφοφόροι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μπορούν από την ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας www.aitnia.gr και στην στήλη «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010» να ενημερώνονται για θέματα ......που έχουν σχέση με την διαδικασία των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Ήδη έχουν αναρτηθεί όλα τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Ακόμη οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους του νομού μπορούν, να γνωρίσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μπαίνοντας στη στήλη «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ».

Παραπληροφόρηση από τους ... άλλους και παρα ... πληροφόρηση από το δήμαρχο Μεσολογγίου

Από τον συνδυασμό «Όραμα-Δημιουργία» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου, λάβαμε δελτίο τύπου με αποστολέα του  e-mail τον κ. Δημήτρη Μαλαβέτα (ο οποίος προφανώς  έχει αναλάβει τον ρόλο του υπεύθυνου τύπου του συνδυασμού). Το δημοσιεύουμε με παρέμβαση δικών μας σχολίων:

Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου

(Από saltseno.blogspot.com)

Το Σάββατο 23 Οκτώβρη το απόγευμα πραγματοποιείται το 21ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.
Το 21ο Συνέδριο συνέρχεται σε μια περίοδο όπου σκανδαλωδώς και χωρίς προσχήματα ικανοποιούνται τα αιτήματα της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.
Η ταχύτητα και η ωμότητα που κατεδαφίζονται οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα είναι μνημειώδης. Μέσα σε 10 μόνο μήνες ισοπεδώθηκαν τα πάντα.
· Απελευθερώθηκαν οι απολύσεις και οι αποζημιώσεις στο μισό.
· Επιβλήθηκε η εκ περιτροπής εργασία και η μερική απασχόληση και μερικός μισθός πείνας.
· Καταργήθηκαν οι Ε..ΓΣ.Σ.Ε. για τους νέους, ορίζοντάς τους μισθό 592 ευρώ.
· Σε λίγο θα καταργήσουν και τις κλαδικές συμβάσεις και τους ελάχιστους βασικούς μισθούς.
Συνάδελφοι-ισσες
Η πολιτική του “πάρτα όλα” υπέρ των εργοδοτών εκτός από εξόφθαλμα ανάλγητη και ταξική είναι και ατελέσφορη. Τα μέτρα αυτά δεν θα ανασχέσουν τις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης καταστροφικής πολιτικής σε συνθήκες βαριάς ύφεσης. Θα αποθρασύνουν ακόμα περισσότερο τους εργοδότες που θα εντείνουν το εκβιαστικό δίλλημα «μείωση μισθών ή απολύσεις».
Τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ δεν πρέπει να κάθονται απαθείς. Τώρα να διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό ριζοσπαστικό ρεύμα υπεράσπισης της εργασίας και αποδέσμευσης της χώρας από τα δεσμά του Μνημονίου.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα βιωματικής μάθησης για την ιστορία του Μεσολογγίου από τα εκπαιδευτήρια "Γείτονα"

(από http://messolonghinews.blogspot.com)

Στο διάστημα 22 – 24 Οκτωβρίου οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων  Γείτονα θα επισκεφθούν την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βιωματικής Μάθησης «Ταξίδι στο παρελθόν – Ελληνική Επανάσταση». Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται στην πόλη του Μεσολογγίου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Δελτίο τύπου ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Την προγραμματική του πρόταση για το νέο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα παρουσιάσει στους ετεροδημότες της Αθήνας ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος την προσεχή Κυριακή 24 Οκτωβρίου.
Η πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία για το νέο διευρυμένο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» θα γίνει στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» (Λ. Αλεξάνδρας 10 ).

«Έχασε» τη βουλευτική ασυλία ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης

(από http://www.enet.gr)

Ήρθη η βουλευτική ασυλία του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη μετά από ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή.
Ο Δημήτρης Σταμάτης κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα 2002-2003 ως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας με πρόθεση και κατ' εξακολούθηση παρέβη τα καθήκοντα του για ανάθεση μεταφοράς μαθητών σε ιδιοκτήτη ταξί.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 146 βουλευτές, 40 κατά και 7 "παρών". Στην ίδια ψηφοφορία απορρίφθηκαν αιτήσεις για την άρση ασυλίας για τους κ Αμοιρίδη, Αρβανιτίδη και Μίχο.

Πολιτικός πολιτισμός με το μυαλό στο 2ο γύρο

(από http://ierapolis.blogspot.com)

Ικανοποιημένοι αν μη τι άλλο πιστεύουμε ότι πρέπει να έμειναν όσοι παρακολούθησαν την χτεσινοβραδινή αντιπαράθεση στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV, των 5 από τους 6 υποψηφίων δημάρχων, καθότι ο Β. Μπρούμας δεν παρέστη, αλλά έκανε μόνο ολιγόλεπτη τηλεφωνική παρέμβαση, εστιάζοντας ξανά στο προσφιλές του θέμα, αυτό της αντιπαράθεσης με το Αγρίνιο.
Η ικανοποίηση πηγάζει από το γεγονός ότι οι συνομιλητές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η εκπομπή κυμάνθηκε σε πολύ καλό επίπεδο.

Διαβάσαμε και γελάσαμε...

(από http://etolikomep.blogspot.com)

Ωρέ γείτονες και συνδημότες πλέον,
εσείς που τον εξέρετε καλύτερα, για πείτε μου ωρέ,
το ‘χει εντελώς χαμένο, αυτός που αυτοπροσδιορίζεται δήμαρχός σας; (γιατί και αυτός και ο δικός μας, το καμάρι μας, ο λεβέντης μας, αυτοπροσδιορίζονται δήμαρχοι, με το επάγγελμα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ)
Πως ας πούμε αυτοπροσδιορίζεται η καλομοίρα τραγουδίστρια; Ε αυτό το πράγμα
Επιστρέφω όμως στο θέμα μου, γιατί πολυλογώ και το αισθάνομαι

Οι"κομματικοί" και οι ...κομματικοί

Δεν ξέρω αν είχατε την τύχη να ξεφυλλίσετε τη σημερινή Συμπολιτεία.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τηλεοπτική κόντρα απόψε...

Σήμερα στις 10 το βράδυ οι υποψήφιοι που δίνουν τη μάχη για το Δήμο Μεσολογγίου θα συγκεντρωθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι στο studio του Aχελώος TV για την πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση.
Προσκεκλημένοι του Μάκη Μάκκα είναι οι υποψήφιοι για το Δήμο Μεσολογγίου:
Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Παναγιώτης Κατσούλης
Θόδωρος Μαργαρίτης
Νίκος Μουρκούσης
Βασίλης Μπρούμας
Γεώργιος Πρεβεζάνος

Μάθαμε...

Μάθαμε ότι ο ..."ξεδοντιάρης χωροφύλακας" ψάχνει να βρει "θύμα" να βγάλει λεφτά!!!
Βάζει, λέει, στοίχημα ότι θα βγει ΑΕΡΑ ο δικός του αλλά δεν βρίσκει αντίπαλο.
Ποιος είναι ο χωροφύλακας και ποιος ο δικός του? Έλα ντε! Αν δεν θυμάστε κοιτάξτε ΕΔΩ.
Και χαρίζει, λέει, και 10 μονάδες! Και δίνει 40 για να πάρει 10! Τσάμπα!

Θα βρει αντίπαλο? Εδώ σας θέλω! Εγώ λέω όχι...

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Πρεβεζάνου

Δελτίο τύπου από το συνδυασμό ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ:
Σας προσκαλλούμε στα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην Κεντρική Πλατεία στο Μεσολόγγι.
Πάμε ΜΑΖΙ για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!
ΜΑΖΙ μέχρι τη νίκη στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε: Πρόγραμμα δραστηριοτήτων και επισκέψεων Γ. Πρεβεζάνου


Τρίτη 19/10/2010
10:00 Μεσολόγγι - Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά
12:00 Μεσολόγγι - Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
18:00 Επίσκεψη στο Αιτωλικό

Τετάρτη 20/10/2010
10:00 Μεσολόγγι Εορτή Αγίου Αρτεμίου, προστάτη Αγίου της Αστυνομίας Δοξολογία στον Αγ. Σπυρίδωνα
18:00 Περιοδεία σε Κουτσοχέρι Άγιο ΓεώργιοΞηρέικα Ευηνοχώρι

Πέμπτη 21/10/2010
10:30 Μεσολόγγι - Επίσκεψη σε Δημόσιες Υπηρεσίες
18:00 Περιοδεία σε Κεφαλόβρυσο Φραγκουλέικα Χρυσοβέργι Άγ. Ηλία - Σταμνά

Παρασκευή 22/10/2010
10:00 Αιτωλικό - Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά
20:00 Μεσολόγγι - Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε: Πρόγραμμα ομιλιών Ν. Μουρκούση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ

Το ψηφοδέλτιο του Π. Κατσούλη

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «Αλλαγή Πορείας»
Παναγιώτης Κατσούλης του Αλεξάνδρου
Υποψήφιος δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Το ψηφοδέλτιο του Ν. Μουρκούση

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ"
ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δημοσκόπηση για τον καλυτερο κεντροαριστερό υποψήφιο

Έληξε η δημοσκόπηση για τον καλυτερο κεντροαριστερό υποψήφιο. Ψήφισαν συνολικά 64 άτομα και τα αποτελέσματα είναι:

Το ψηφοδέλτιο του Μπρούμα

ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
Βασίλειος Μπρούμας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Το ψηφοδέλτιο του Αναγνωστόπουλου

ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ)

Άκυρος ο συναγερμός...

Τελικά το πρόβλημα δεν υφίσταται αφού η ποσόστωση υπολογίζεται στο σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου και όχι στο σύνολο των υπψήφιων.
Άρα ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός γυναικών είναι 11 (το ΔΣ θα είναι 33μελές) και ο συνδυασμός του κ. Αναγνωστόπουλου είναι σωστά καταρτισμένος.

Πρόβλημα ποσόστωσης ο Αναγνωστόπουλος?

Στο συνδυασμό του κ. Αναγνωστόπουλου, είδαμε ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνολικά 46 εκ των οποίων οι 11 γυναίκες. Φαίνεται λοιπόν πως δεν τηρείται η ποσόστωση ανδρών - γυναικών και φυσικά ο συνδυασμός θα έχει πρόβλημα...
Η ποσόστωση τηρείται μόνο στο ψηφοδέλτιο Αιτωλικού, όπου σε σύνολο 10 υποψηφίων οι 3 είναι γυναίκες. Στα άλλα δύο επι μέρους δεν τηρείται: Μεσολόγγι 6 γυναίκες - 19 άνδρες, Οινιάδες 2 γυναίκες 9 άνδρες.

Τα ψηφοδέλτια της νίκης!


Ο συνδυασμός ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια της νίκης για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου που απαρτίζονται από άτομα καταξιωμένα κοινωνικά, οικογενειακά, επαγγελματικά και με αναγνωρισμένη προσφορά στον τόπο μας.
Καλείστε να πάρετε το μέλλον του τόπου μας πάλι στα χέρια σας! Ζητάμε να μας εμπιστευθείτε και να μας υποστηρίξετε με την ψήφο σας. Να είστε βέβαιοι πως θα τιμήσουμε την ψήφο σας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κάνουμε το όραμα του κάθε πολίτη έργο για την περιοχή και το νέο διευρυμένο δήμο μας.
Ελάτε να οδηγήσουμε το νέο διευρυμένο Δήμο μας στη νέα εποχή! Έχουμε και τη Δύναμη, έχουμε και την Εμπειρία αλλά πάνω από όλα έχουμε τη Θέληση και μπορούμε να πετύχουμε ΜΑΖΙ! 

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με επικεφαλής τον Θ. Μαργαρίτη το "πρώτο" στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

(από messolonghinews)

Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τον εκπαιδευτικό, Θεόδωρο Μαργαρίτη είναι ο πρώτος που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου δηλώνοντας έτσι την επίσημη συμμετοχή του στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ανακαινισμένος ο μουσειακός χώρος της Διεξόδου Μεσολογγίου

(από 29Δυτικά)

Με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές μεθόδους και εφαρμογές ανακαινίσθηκε πλήρως ο μουσειακός χώρος της "Διεξόδου" και άνοιξε τις πύλες του από τις 14 Σεπτεμβρίου αναμένοντας όχι μόνο τους φίλους του αλλά και όλους της επισκέπτες της Ιερής Πόλης, προκειμένου να δούν και για να απολαύσουν τα εκτιθέμενα αυθεντικά τεκμήρια και κειμήλια καθώς και τα νέα αποκτήματα, από δωρεές και αγορές, που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Αυτή την ανάρτηση να τη θυμάστε....

(από το ΠΑΡΟΝ)

Η επικοινωνιακή πολιτική του Τομεάρχη Υγείας ...έχει ουσία

Στην πεντάδα των υψηλόβαθμων στελεχών της Ρηγίλλης έχει μπει πλέον ο πρώην Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς ο οποίος καθημερινά εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του Τομεάρχη Υγείας προς κομματικό αλλά και ίδιον όφελος! Η δουλειά που καταβάλλει ο Τομεάρχης Υγείας αρχίζει να φαίνεται και η αντιπολιτευτική του τακτική να αναγνωρίζεται τόσο από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά αλλά περισσότερο από τα Μ.Μ.Ε. που πλέον αναζητούν σχεδόν καθημερινά στα τηλέφωνα τον Μάριο.

Καθαρίζει ο Νίκος Σπανός και αντεπιτίθεται...

(από την Αιχμή)

Από μία ακόμη δικαστική διαμάχη βγήκε αλώβητος ο πρώην πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας Νίκος Σπανός, και αυτό γιατί, όπως μας δήλωσε χτες, «δεν υπάρχουν όσο και αν προσπαθούν στοιχεία που να στοιχειοθετούν κατηγορία».

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

(από http://etolikomep.blogspot.com)

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα τα δημοσιεύουμε ΟΛΑ, ότι μας στέλνουν, θα σχολιάζουμε τα πάντα, εκτός από τα ονόματα των συνδημοτών μας
Ορίστε λοιπόν - διαβάστε (με σχόλια βεβαίως)

Μέτωπο ελεύθερων δημοτών για ένα καλύτερο αύριο

(από aixmi-news.gr)

42 ονόματα για σύμβουλοι με υποψήφιο δήμαρχο τον γιατρό Βασίλη Μπρούμα

Ο έκτος συνδυασμός για τον δήμο Μεσολογγίου είναι γεγονός και δεν είναι άλλος από το «Μέτωπο Ελευθέρων Δημοτών» με επικεφαλής τον γιατρό Βασίλη Μπρούμα.

Στέλνει τον αντιπρόεδρο

(από www.sinidisi.gr)

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να περιοδεύσει στο νομό ο Αντώνης Σαμαράς
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Σταύρος Δήμας, επικεφαλής κλιμακίου με Μητσοτάκη, Κατσιγιάννη, Βασιλόπουλο στην Αιτωλοακαρνανία, με έμφαση στα θέματα περιβάλλοντος

Πότε πρόλαβε!

(από ierapolis.blogspot.com)

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατέρρευσε η προπαγάνδα του «Σωτήρα!!!» του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι
«Η ενόχληση του κ. Κατσούλη για την επίσημη πρόσκληση και συμμετοχή του δημάρχου Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου στη συνάντηση των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα (Τετάρτη 13/10), είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού κατέρρευσε η ύπουλη προπαγάνδα του, ότι τάχατες είναι, ο «εντεταλμένος άνωθεν σωτήρας!!!» της δημοκρατικής παράταξης του δήμου μας.

Πλημμύρισε ξανά το Αιτωλικό

(από etoliko-news.blogspot.com)

Οι πλημμύρες στο Αιτωλικό δεν είναι πλέον είδηση. Είδηση θα ήταν να έβρεχε και να μην είχαμε στους δρόμους την εικόνα που έχουμε τα τελευταία χρόνια......

Δύο νέα gadgets

Από σήμερα, είναι στη διάθεσή σας 2 νέα gadgets. Ένα που θα παρουσιάζει τις 3 δημοφιλέστερες αναρτήσεις του μήνα (Top 3) και ένα που θα σας θυμίζει κάποια αξιοσημείωτη παλιότερη ανάρτηση (Για θυμίσου...).
Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρουσες τις αλλαγές.

Απάντηση Κατσούλη

Δελτίο τύπου

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με Καρχιμάκη συναντήθηκε ο Γ. Αναγνωστόπουλος

Ωραίος o nano!

(από ierapolis.blogspot.com)

Ο άδολος αμνός - του Nano Latino

Ήταν αρνί περήφανο με φουντωτά μαλλάκια
στα νιάτα του εβέλαζε σ’ αριστερά τσαρδάκια
ποτέ του δεν αστόχησε εις τις φιλοδοξίες
ο στόχος του τον έκαιγε, κι όχι οι ιδεολογίες

Πρόεδρος του ΣΑΤΕ ο Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου. Συγχαρητήρια από Αναγνωστόπουλο

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από πρόταση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου ορίστηκε πρόεδρος του ΣΑΤΕ (Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) που αποτελεί όργανο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Στο ΕΣΥΠ με την ίδια πρόταση καθήκοντα προέδρου ανατέθηκαν, στον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Αλέξη Λυκουργιώτη.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου
Παρουσία εκατοντάδων δημοτών, απ’όλα τα μέρη του νέου Δήμου, έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα», του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Μουρκούση.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού "Το μέλλον είναι τώρα" με το Ν. Μουρκούση:

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Μπούρος Δημήτριος του Παναγιώτη – π.Προϊστ. Μηχ. Εξοπλ. Νομαρχίας
Ζαϊμη Χρύσα του Αχιλλέα
Παλιάτσας Κων/νος του Δημητρίου – Επιχειρηματίας
Σαλμάς Μιχαήλ του Παντελή – Ηλεκτρολόγος
Φακιολάς Σπύρος του Σταμάτη - Επιχειρηματίας
Διαμαντόπουλος Ηρακλής του Βασιλείου – Αστυνομικός
Σωτηρίου Σταυρούλα του Κων/νου
Ντέκας Κων/νος του Δημητρίου
Γιαννακόπουλος Ιωάννης του Χρήστου – Τεχνολόγος Γεωπόνος
Δημητρούκα Μαρία του Δημητρίου – Ασφαλίστρια
Βλάχου Χαρίκλεια του Βασιλείου
Παπαγεωργίου Ιωάννης του Αντωνίου

ΑΙΤΩΛΙΚΟ
Σώκος Δημήτριος του Ιωάννη – Επιχειρηματίας
Κοντομήτσου-Κούρου Μαρία
Φραγκούλης Χρήστος του Ιωάννη - Αγρότης
Κουσαρίδας Παναγιώτης του Βασιλείου
Πεσίνης Δημήτριος του Κων/νου
Λύρου-Κοντοδήμα Ελένη

ΟΙΝΙΑΔΕΣ
Ξύστρας Παναγιώτης του Ιωάννη – Αγρότης
Καρατζογιάννης Γρηγόρης – Αγρότης
Παπανικολάου-Αναστασιάδη Νικολέτα
Αγγελόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου
Μιχόπουλος Τριάδης του Γεωργίου – Επιχειρηματίας
Τσάμη-Χαλδούπη Παρασκευή του Μιλτιάδη
Κοτσάλου Βασιλική του Αθανασίου
Κοντοπάνος Κων/νος του Γερασίμου - Αγρότης
Μπλαχούρας Παναγιώτης του Δημητρίου – Πρόεδρος Μάστρο
Μπλαχούρης Γεώργιος του Παναγιώτη - Αγρότης
Κιτσάκης Αργύριος του Δημητρίου – Καθηγητής Πληροφορικής
Ζαπάντη Παρασκευή του Χρήστου – Βοηθ. Μικροβιολόγος

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μπα, μπα, μπααααα!....

(από antidimos.blogspot.com)

Χθες το απόγευμα συναντήθηκε στην Πάτρα ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.
Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και ο γραμματέας εξέφρασε την αμέριστη συμπάθεια του στο πρόσωπο του δημάρχου Μεσολογγίου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έμπρακτη υποστήριξή του.
Στο δήμαρχο Μεσολογγίου ίσως να χρεώνουν διάφορα κατά καιρούς. Ένα όμως δεν μπορούν να του χρεώσουν...ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο από Σταλίκι:
Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε... Γιατί μας φαίνεται λίγο δύσκολο...

Ενδιαφέρουσα ψηφοφορία

Δεν ξέρω αν την έχετε δει κι αν έχετε ψηφίσει αλλά είναι ενδιαφέρουσα. Είναι μια ψηφοφορία που έχει θέμα "ποιον υποψήφιο δεν θα επιλέγατε επ ουδενί" και κάνει το blog sfyraki. Μπορείτε να ψηφίσετε πατώντας εδώ.

Οι τελευταίες πινελιές...

Μαθαίνουμε πως σε όλα τα ψηφοδέλτια μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Ή μήπως όχι?

Η σταλικιά της ημέρας

Από σήμερα καθιερώνουμε μια νέα "στήλη" που θα τη λέμε "Η σταλικιά της ημέρας". Κάποιες φορές η σταλικιά θα είναι ερώτηση, κάποιες θα είναι διαπίστωση και κάποιες θα είναι θέση. Για σήμερα το μενού λέει "ρητό". Δείτε πάνω δεξιά.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κοντός από Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στην "Εθνική Ηχώ" διαβάσαμε χθες ότι ο κ. Κοντός υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών στις αρχές του Οκτωβρίου. Ο κ. Κοντός ήταν στη θέση αυτή από το 1999.
Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Πελεγρίνη ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το έργο και την προσωπικότητα του κ. Κοντού.
Στη δήλωση αποδοχής της παραίτησης αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Επιθυμώ και δημοσίως να τον ευχαριστήσω για τη συνεισφορά του στο ίδρυμά μας. Με τις πολυσχιδείς υπηρεσίες που προσέφερε στο ίδρυμά μας, συνέβαλε κατά τρόπον άκρως αποφασιστικό στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του πανεπιστημίου μας. Αποτελεί την πλέον αναγνωρίσιμη προσωπικότητα μεταξύ των μελών της κοινότητάς μας. Εκτμώ ότι θα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά μας έτοιμος να παράσχει την βοήθειάν του όποτε και όπως του ζητηθεί."

Η ''απαραίτητος προϋπόθεσης'' (!), και τα ''καθαρά κούτελα''

(από ierapolis.blogspot.com)

Πάνω στον προεκλογικό τους οίστρο, υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι, έχουν αρχίσει -και το φαινόμενο θα ενταθεί οσονούπω – να αποδύονται σε έναν αγώνα ρητορικού βερμπαλισμού και αμετροέπειας, λες και απευθύνονται σε πολίτες άλλης χώρας. Έχουμε δυστυχώς την ‘’τύχη’’ να γνωρίζουμε πολύ καλά, πρόσωπα και πράγματα και να έχουμε προσωπική εμπειρία πολλές φορές πικρή (και καλοπληρωμένη), από πρόσωπα τα οποία όχι μόνο θα έπρεπε να κρύβονται, αλλά να έχουν εξαφανιστεί από το δημόσιο βίο του δήμου μας.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κινηματογραφική λέσχη


LES BEAUX GOSSES
ΚΩΜΩΔΙΑ

Διάρκεια: 90 λεπτά
Σκηνοθεσία: Ριάντ Σατούφ
Ηθοποιοί: Βενσάν Λακόστ, Αντονί Σονιγκό, Αλίς Τρεμολιέρ
Ο Ερβέ, 14 ετών, ζει με την μητέρα του, απορροφημένος από την έκρηξη της σεξουαλικότητάς του, τους μέτριους βαθμούς του και τη γενική γκαντεμιά του. Χαζεύει τις όμορφες συμμαθήτριές του, ζηλεύει τους cool συμμαθητές του, αλλά δεν δείχνει προορισμένος να αποκτήσει κάποια αληθινή επαφή με το άλλο φύλο. Μια μέρα όμως, για ανεξήγητους λόγους, η Ορόρ, ίσως η πιο όμορφη της τάξης, αρχίζει να τον φλερτάρει, με αποτέλεσμα μια σχέση γεμάτη εκπλήξεις και για τους δύο.

Παρουσίαση υποψήφιων αντιπεριφεριαρχών ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ

(από saltseno.blogspot.com)

Παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» της Πάτρας, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ».
Πρόκειται για τους Πέτρο Αχιλλεόπουλο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας), Ανδρέα Μητρόπουλο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας) και Γιώργο Σκαρμούτσο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας).

Παράνομες οικοδομικές ενέργειες?

(από  http://etolikomep.blogspot.com)
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ «Ο ΝΤΟΛΜΑΣ»

Αιτωλικό 11/10/2010

Προς: κ. Διευθυντή
Πολεοδομίας Μεσολογγίου
Κοιν: Γραφείο έκδοσης αδειών

Κύριε Διευθυντά της Πολεοδομίας Μεσολογγίου
με το έγγραφό μας αυτό, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον δημοτικό συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και του υποψηφίου Δημάρχου Γεωργίου Πρεβεζάνου ανακοινώνονται τα παρακάτω ονόματα τα οποία και πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο.


Διάψευση και ...γαρνιτούρες!

(από messolonghinews.blogspot.com)

Με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρόεδρος της ΔΟ Μεσολογγίου της ΝΔ, Βασίλης Καρδακάς διαψεύδει τη συμμετοχή του στον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Μουρκούση εκφράζοντας όμως την εκτίμησή του στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου.

Νέα ονόματα από τον Κατσούλη

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
1. Αρέτας Θανάσης, Δημόσιος Υπάλληλος
2. Γουλοσπύρος Δημήτρης, Αποφ. Παντείου / Πρ. Τελωνειακός Υπάλληλος

Ο Γιώργος Σκαρμούτσος ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό του Γ. Παπαναστασίου

(από www.messolonghinews.blogspot.com)

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ζούμε Δυτικά», Γιώργος Παπαναστασίου, ανακοίνωσε τους τρεις υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του, που είναι οι εξής:

Φωτορεποράζ από την επίσκεψη Μεϊμαράκη


Κάλεσμα για συσπείρωση της Ν.Δ και στήριξη του αγώνα Πρεβεζάνου εξέφρασε ο βουλευτής Ε. Μεϊμαράκης


Ανοιχτή πρόσκληση Πρεβεζάνου στους πολιτευτές κ.κ. Σπ. Λιβανού και Ν. Καραπάνου για ένταξη στο ψηφοδέλτιό του.
Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο 9 του μηνός, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Αρχικά, συναντήθηκε με στελέχη της ΝΔ στα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου συζήτησε μαζί τους για την πορεία των εκλογών και τις τελευταίες τους εξελίξεις. Παράλληλα, γνώρισε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του κ. Γ.Πρεβεζάνου.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Ελλάδος

Η θέσπιση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για την Δυτική Ελλάδα.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Θέλω να πω τόσα πολλά...

Θέλω να πω πολλά. Τόσο για τη "μεταστροφή" του κλίματος όσο και για την επίσκεψη Μεϊμαράκη. Για την ξεκάθαρη θέση του ίδιου αλλά και του κ. Καραπάνου (ακούω και για Λιβανό, Καραγκούνη). Για την ξεκάθαρη θέση και όσων "τσακώθηκαν" σήμερα στη ΝΟΔΕ.
Για όλα, όμως, θα μιλήσει η ...ιστορία.
Α! και κάτι άλλο: ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 40 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Ο "ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ" 40 ΜΗΝΕΣ... Ξέρετε για ποιους μιλάω...

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή Αντιπεριφερειάρχη στο συνδυασμό Παπαναστασίου

(από http://www.agrinio-news.blogspot.com/)

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα στο επιτελείο της Ρηγίλλης τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την επιλογή του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη στην Αιτωλοακαρνανία.

Κώδωνας κινδύνου από το ΕΚΜ για ΙΟΝΙΑ οδό

(από http://www.ierapolis.blogspot.com/)

ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ –
ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ρε πως αλλάζουν τα πράγματα...

Σήμερα το βράδυ σε συνάντηση στην τοπική οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Αιτωλικού, μάθαμε ότι η απόφαση (ομόφωνη παρακαλώ) ήταν να στηριχθεί ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος.
Θα μου πείτε γιατί γράφω τα αυτονόητα. Μα γιατί τώρα τελευταία κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν το πάνω χέρι...
Και μια ερώτηση: Πόσα τηλεφωνήματα θα του κάνετε για να το πάρετε χαμπάρι? (ο νοών νοείτω...)

Επαναλαμβάνω: τελειώσαν τα ψέματα! Το πάνω χέρι πλέον το έχει Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Μουρκούση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλώ όλους και όλες την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Δημοτικού μας Συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα» στη Χαρ. Τρικούπη και Λόρδου Βύρωνος γωνία, στο Μεσολόγγι.
Ελάτε να δώσουμε μαζί τη μάχη για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.
Νίκος Γ. Μουρκούσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου – Αιτωλικού - Οινιαδών

Ανέκδοτο

Σε μια φυλακή κάποτε, περνά ο δεσμοφύλακας κάτω από το παράθυρο ενός φυλακισμένου.
Ο φυλακισμένος είχε μια λίμα και λιμάριζε τα κάγκελα από το παράθυρο για να κόψει κανένα και να ...την κάνει. Ο δεσμοφύλακας που δεν έβλεπε καλά, τον ρωτάει:
- Τι κάνεις εκεί ρε?
- Παίζω βιολί! απαντά ο κρατούμενος.
- Και γιατί δεν ακούγεται καλά?
- Θα ακουστεί ...αύριο! Καλά - καλά!, απαντά ο κρατούμενος...

Το πιάσατε το υπονοούμενο?

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...

Αγαπητό ΣΤΑΛΙΚΙ,

Κάθισα σήμερα και σταχυολόγησα ορισμένες αναρτήσεις του αμερόληπτου blog NTAPIA News και είπα να σου τις στείλω μαζί με τα δικά μου επίσης "αμερόληπτα" σχόλια.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κινηματογραφική λέσχη Μεσολογγίου - COCO BEFORE CHANEL

Σκηνοθεσία: Αν Φοντέν
Ηθοποιοί: Οντρέ Τοτού, Αλεσάντρο Νίβολα, Μπενουά Πελβό Ένα μικρό κορίτσι μπαίνει με την αδελφή του σε ορφανοτροφείο της κεντρικής Γαλλίας, περιμένοντας μάταια κάθε Κυριακή τον πατέρα τους να έρθει… Μια τραγουδίστρια καμπαρέ με αδύναμη φωνή προσπαθεί να διασκεδάσει ένα κοινό από μεθυσμένους στρατιώτες… Μια ντροπαλή μοδίστρα φτιάχνει στριφώματα σε ένα επαρχιακό ραφείο… Μια νεαρή, αδύνατη μετρέσα βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του προστάτη της, Ετιέν Μπαλσάν. Μια ερωτευμένη γυναίκα αρνείται το γάμο ακόμα και στον άντρα που αγαπά. Μια επαναστάτρια που αντιδρά στις συμβάσεις της εποχής και ντύνεται με τα πουκάμισα των εραστών της. Αυτή είναι η ιστορία της Κοκό Σανέλ, που μέσα από ένα απίστευτο προσωπικό ταξίδι κατέληξε να γίνει η θρυλική σχεδιάστρια μόδας, ένα διαχρονικό σύμβολο επιτυχίας, ελευθερίας και στυλ.

Αποτελέσματα δημοσκόπησης

Προφανώς δεν αποτελούν παρά ένα δείγμα τάσης των επισκεπτών του blog μας. Η δημοσκόπηση που διενεργούσαμε εδώ και κάποιες μέρες για το ποιον υποψήφιο θα υποστήριζε κάθε επισκέπτης, έδωσε νικητή με βραχεία κεφαλή τον υποψήφιο με τη στήριξη από τη ΝΔ κ. Πρεβεζάνο. Δεύτερος ήρθε ο ανεξάρτητος κ. Μουρκούσης και τρίτος ο κ. Μαργαρίτης (ΚΚΕ).
Αναλυτικά:
Πρεβεζάνος Γιώργος 35 ψήφοι
Μουρκούσης Νικος 32 ψήφοι
Μαργαρίτης Θεόδωρος 11 ψήφοι
Αναγνωστόπουλος Γιάννης 9 ψήφοι
Άλλος 8 ψήφοι
Ψαράκης 4 ψήφοι
Συνολικά μέχρι σήμερα 6/10/2010 και ώρα 23:20 ψήφισαν 99 άτομα.
Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν και τους καλούμε να συμμετέχουν στη νέα δημοσκόπηση που αρχίζει από σήμερα με βάση τα νέα δεδομένα (συμμετοχή του κ. Κατσούλη).

Αλλαγή προγράμματος επίσκεψης Μεϊμαράκη

Το πρόγραμμα επίσκεψης που έχουμε ανακοινώσει μεταβάλλεται ως εξής:

17.00 Συνάντηση με στελέχη της ΝΟΔΕ (γραφεία)
17.30 Συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Γ. Πρεβεζάνο (γραφεία ΝΟΔΕ)
17.45 Επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου

Η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νεοχωρίου στηρίζει Πρεβεζάνο

(από www.aixmi-news.gr)

Με ανακοίνωσή της η δημοτική τοπική οργάνωση δήμου Οινιαδών της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τον «χρισμένο» υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου Γιώργο Πρεβεζάνο.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Κατόπιν συμβουλίου που έγινε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην τοπική επιτροπή Νέας Δημοκρατίας τοπικού διαμερίσματος Νεοχωρίου (δήμου Οινιαδών), αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη για τον υποψήφιο δήμαρχο Γεώργιο Πρεβεζάνο, ο οποίος κατέχει πλέον επίσημα το χρίσμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ο πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο.Οινιαδών
Θωμάς Ι. Ζευγίτης

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Κατσούλη

Ν. Μπασαγιάννης:"Έχουν μπερδέψει το ΠΑΣΟΚ με κομματίδιο της πλάκας"

(από messolonghinews.blogspot.com)

Με ανακοίνωσή του ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Νάσος Μπασαγιάννης αναφέρεται στα σενάρια που τον έφεραν ως υποψήφιο δήμαρχο με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Μεσολογγίου και ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί οποιαδήποτε εμπλοκή στα δημοτικά πράγματα αυτή την στιγμή.
Στη δήλωση ο κ. Μπασαγιάννης εξηγεί πως προέκυψε το σενάριο της υποψηφιότητας του και παράλληλα εξαπολύσει οξεία κριτική στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας (πλην του Θ. Μωραΐτη) για την στάση που κράτησαν στο ζήτημα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει καμία υποψηφιότητα στο Μεσολόγγι

(από http://saltseno.blogspot.com)
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΙΑΔΩΝ
Αγαπητοί σύντροφοι όλοι αυτό το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου σχετικά με τις δημοτικές εκλογές.....Από την αρχή είχα εκφράσει την αντίθεση μου με τις επιτροπές που αναδεικνύουν υποψηφίους και τους υποψηφίους που αναζητούν δεκανίκια στήριξης τους από επιτροπές οι οποίες ευρίσκονται μακριά από την τοπική κοινωνία.

Οι πρώτοι υποψήφιοι με το Γιώργο Πρεβεζάνο

(από www.aixmi-news.gr)
Αλλαγή κλίματος βλέπουν οι συνεργάτες του.
Τα χαμόγελα επιστρέφουν στους φίλους του Γ. Πρεβεζάνου ο οποίος δείχνει να κατορθώνει να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, και μάλιστα αξιόμαχο, για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Μεϊμαράκης αντί Σαμαρά

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα περιοδεύσει στην περιοχής μας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Μεσολόγγι ...3 και ούτε κι ο κούκος

(από hmerologio-hmerologio.blogspot.com)

Σε απόλυτα οικενειακό κλίμα έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του απερχόμενου Δημάρχου της Πόλης μας.
Ήταν όλοι εκεί, καμιά 50αριά άτομα, μέσα και οι τεχνικοί, μέσα και οι περαστικοί...
Κάποιοι αναφέρουν πλήθος κόσμου... Τόσος κόσμος που βλέποντας τη φωτογραφία ,παρμένη από το blog του messolonghinews, μπορεί κανείς να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα....
Συγχαρητήρια σε όλους όσους γυρίζουν την πλάτη...Σε νυν δημάρχους και σε μελλοντικούς υποψήφιους...Δεν τους αξίζει τίποτε καλύτερο...Τους είδαμε όλους τόσα χρόνια.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με νέα σημαντικά πρόσωπα εμπλουτίσθηκε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα» δίνοντας το στίγμα της επερχόμενης νίκης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την συμμετοχή στο δεύτερο γύρο, ο συνδυασμός του Νίκου Μουρκούση προχωρά στην ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου του και ξεκινά την πολιτική ενημέρωση των δημοτών,

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ενδιαφέρον Σταϊκούρα για αναπτυξιακά θέματα του Μεσολογγίου

(από www.aixmi-news.gr)

Kατόπιν πρόσκλησης της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας προς τη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Σταϊκούρα με τα μέλη του Δ.Σ. την Κυριακή το πρωί.

Απορία...

(από www.aixmi-news.gr)

Αντιγράφω από επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ΑΙΧΜΗ στις 11-3-2009 την οποία υπογράφουν 4 υποψήφιοι του συνδυασμού Μουρκούση:

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Αναγνωστόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Έχουμε την εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση να οδηγήσουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά!»
Παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν χθες (Δευτέρα 4/10) τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία».

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...

Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 5/10/2010

ΚΥΡΙΟΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ "ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ICOP ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ,  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ.

Ιστολόγια και ιστοσελίδες

Στόχος του ιστολογίου μας ήταν είναι και θα είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών μας. Σ' αυτό το πλαίσιο, θα δημιουργήσουμε ειδικό χώρο με τη λίστα πηγών για τις εκλογές.
Όσοι υποψήφιοι έχουν επίσημες ιστοσελίδες ή ιστολόγια παρακαλούμε να μας στείλουν ενημερωτικό e-mail στη διεύθυνση stalikia@gmail.com ώστε να μπορέσουμε να τους προβάλλουμε στο ιστολόγιό μας.

Κατσούλης ή Ψαράκης?

Δεν ξέρω αν επιχειρήσατε να μπείτε στην ιστοσελίδα του κ. Πάνου Κατσούλη.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Περι πολεοδομιών...

(από www.ierapolis.blogspot.com)

Αφορά όλους τους , οσονούπω, συνδημότες του νέου Καλλικράτειου δήμου μας, τρομάρα μας…
Μη νομίζετε, προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος για το τι θα συμβεί με το μακαρίτη τον Καλλικράτη. Κι αυτό, όχι γιατί είναι καλά σχεδιασμένος από την κεντρική εξουσία (έχουν κάνει και μερικά λαθάκια για να πούμε την αλήθεια), αλλά από μια πρώτη ματιά στα ελλιπή ακόμη ψηφοδέλτια, παρατηρούμε ότι έχουν εκτεθεί άτομα άφθαρτα, με εμπειρία γύρω από την αυτοδιοίκηση (γι’αυτό εξάλλου η περιοχή μας παρουσιάζει αυτή τη ζηλευτή εικόνα της ανάπτυξης) με γνώσεις, με τεχνοκρατική αντίληψη και κυρίως με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς στο σύνολο……
Όμως, τα μάτια μας δεκατέσσερα…Στο γενικό κανόνα που ανέφερα παραπάνω, μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις. Έτσι δεν είναι; Έτσι είναι.

Νέα ονόματα από τον Κατσούλη



Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Αίτηση του κ. Καρανικόλα προς τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά για διαγραφή του κ. Μουρκούση από το κόμμα της ΝΔ
Αξιότιμε  κύριε  Πρόεδρε  της  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ονομάζομαι  Καρανικόλας  Ιωάννης και είμαι Επικεφαλής του  Δημοτικού Συνδυασμού " ΕΝΕΡΓΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ "  του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Νέα δημοσκόπιση

Ενώ συνεχίζει να"τρέχει" η παλιά μας δημοσκόπιση, από σήμερα και μέχρι τις 17 Οκτώβρη υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσετε και για ένα ακόμη θέμα: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο υποψήφιο για την κεντροαριστερά. Εννοείται ότι ψηφίζουν όλοι ανεξάρτητα από το χώρο που ανήκουν και φυσικά από την οπτική γωνιά που το βλέπει ο καθένας.
Όσον αφορά στην προηγούμενη δημοσκόπισή μας, να σημειώσουμε ότι αυτοδίκαια (επειδή δεν μπορεί να γίνει αλλαγή γιατί χάνονται τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα) στη θέση του κ. Ψαράκη που αποχώρησε εννοείται το όνομα που θα στηριχθεί επίσημα (αν υπάρξει τέτοιο) από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Περιμένουμε τις ψήφους σας!

Πλάκα θα 'χει...

Πλάκα θα έχει πάνω στα ανακατώματα της τράπουλας, να κάτσει σενάριο τέτοιο ώστε στο δεύτερο γύρο

Τώρα όμως δεν είναι Πρωταπριλιά

(από http://ierapolis.blogspot.com)


Την πρωταπριλιά είχαμε αναρτήσει την πιο κάτω ανάρτηση και βέβαια οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ήταν στα πλαίσια της καθιερωμένης πλάκας που επιβάλλει η ημέρα. Σας την ξαναθυμίζουμε για όσους δεν την θυμούνται ή δεν την είχαν διαβάσει :

''Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

ΤΟΥΣ ''ΑΔΕΙΑΣΕ'' ΟΛΟΥΣ !!!- ραγδαίες εξελίξεις τη νύχτα. Με μιά αιφνιδιαστική κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες τη νύχτα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξάφνιασε τους πάντες και κάλεσε επειγόντως το Νάσο Μπασαγιάννη στο Καστρί. ΄΄Νάσο ετοιμάσου΄΄ ήταν το σύντομο τηλεφώνημα και το πρόκριμα για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές φαίνεται πως κλείδωσε. Αγανακτισμένος με την πληθώρα υποψηφίων και τις εσωκομματικές κόντρες για το χρίσμα, ο πρόεδρος του Κινήματος προέβη σε πλήρη ανατροπή του σκηνικού, αφήνοντας απ' έξω όλους τους γνωστούς επίδοξους μνηστήρες. Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου φαίνεται ότι ήταν απόρροια ενδελεχούς μελέτης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο δήμο μας καθώς επίσης και διεξοδικής ανάλυσης των προσόντων των υποψηφίων. Ο αγαπητός σε όλους Νάσος Μπασαγιάννης, γόνος οικογένειας με πολιτικό ιστορικό, πλούσιο βιογραφικό και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, φαίνεται ότι αποτέλεσε την επιλογή του προέδρου και τον άνθρωπο - κλειδί που μπορεί να συγκεντρώσει όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, μιας και τυγχάνει ευρείας αποδοχής και φέρει και την προίκα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Αναμένουμε αγωνιωδώς τις αντιδράσεις των υπολοίπων της λίστας αναμονής καθώς η απόφαση αυτή θα φέρει τα πάνω - κάτω στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με έκτακτη ανάρτηση. ''

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ δίνεται στο Νάσο Μπασαγιάννη ο οποίος καλείται εσπευσμένα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Θα ήταν σοβαρό πλήγμα για το γόητρο του κυβερνώντος κόμματος να μη μπορέσει να φτάσει στις εκλογές χωρίς επίσημο εκπρόσωπό του στην πρωτεύουσα του μεγαλύτερου νομού της χώρας. Σήμερα λοιπόν ο Ν. Μπασαγιάννης δέχτηκε επίσημη πρόταση από το ΠΑΣΟΚ, την οποία και απεδέχθη. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και θα έχουμε πολύ υλικό τις επόμενες ημέρες.

Κάποιοι δεν πήραν το μήνυμα....

Έχουμε την αίσθηση ότι ζούμε ή σε άλλο τόπο με ορισμένους ή αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα διαφορετικά.
Το παραμύθι με τη στήριξη ή όχι που δίνουν οι βουλευτές της ΝΔ στο Γιώργο Πρεβεζάνο πρέπει να τελειώσει κάποτε.

Για τα σχόλιά σας...

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν (ανευ λόγου τις περισσότερες φορές) ύβρεις προς άλλα πρόσωπα. Γνωρίζουμε πως η στάση ορισμένων τις τελευταίες μέρες (και από τις δύο παρατάξεις) έχει δυσαρεστήσει κάποιους από εσάς αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε κάποια σχόλια με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς που σε τελική ανάλυση δεν αποδεικνύονται ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...
Το καλό (πιστεύουμε) επίπεδο του blog πρέπει να διατηρηθεί. Είμαστε σαφώς κατά της λογοκρισίας αλλά θα προστατεύσουμε και την προσωπικότητα του οποιουδήποτε. Μπορείτε να στείλετε τις απόψεις σας αλλά προσοχή στις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε....

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το έχετε σκεφτεί?

Δεν ξέρω αν το έχετε σκεφτεί, αλλά τα τελευταία χρόνια η ΝΔ δείχνει να εμπιστεύεται (και μάλιστα έντονα) τον κ. Πρεβεζάνο και τον τοποθετεί ακόμη και σε "δύσκολες" πολιτικά θέσεις, όπως αυτή του συμβούλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, είναι η πρώτη φορά που κάποιος πολίτης παίρνει για τρίτη συνεχόμενη φορά τη στήριξη της ΝΔ σε δημοτικές εκλογές. Και τις τρεις είχε τον ίδιο "εσωκομματικό" αντίπαλο. Κάτι λέει αυτό...

Συναντήσεις...

Συνάντηση με τον αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της Ν.Δ. κ. Χρ. Σταϊκούρας θα έχει σήμερα στις 9 το πρωί ο κ. Πρεβεζάνος, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας που έχει κερδίσει τη στήριξη του κόσμου και της Νέας Δημοκρατίας.
Η συνάντηση γίνεται επ ευκαιρία της επίσκεψης στην περιοχής μας του κ. Σταϊκούρα που ως γνωστόν προσκλήθηκε από τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. και θα μιλήσει στο Αγρίνιο σε ημερίδα με θέμα «Στρατηγική ελπίδας για την έξοδο από την κρίση».
Στην ίδια ημερίδα θα μιλήσει και ο Βουλευτής κ. Σαλμάς και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τα κύρια στοιχεία της ομιλίας του. Αναμένεται να δηλώσει στήριξη στις επιλογές του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κόντρα στις φήμες που έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό...

Νέος συνδυασμός?

(από www.aixmi-news.gr)

Ένας εκ των Χαβγιέ - Κρασακόπουλου θα είναι πιθανώς ο επικεφαλής
Μια νέα δημοτική ομάδα αποκτά σιγά - σιγά υπόσταση στο Μεσολόγγι, η οποία ξεκίνησε την προσπάθεια συγκρότησης με πρωτοβουλία του Τ. Κοτσόργιου.
Η ομάδα αυτή φαίνεται ότι στηρίζεται και από τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου και Οινιάδων και έχει ως στόχο να καλύψει το κενό που άφησε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ η παραίτηση του Γ. Ψαράκη. Χθες το βράδυ έγινε μια συγκέντρωση στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι: Τ. Κοτσόργιος, Δ. Χαβγιές, Γ. Τέγας, Κ. Καλιαμπάκος, Γ. Ατσαλάκης, Β. Κρασακόπουλος, Γ. Βισβίκης και Π. Κατοχιανού.
Σε αυτή τη συνάντηση αποφασίστηκε η κάθοδος στις εκλογές και αύριο πρόκειται να γίνει μια νέα συγκέντρωση προκειμένου να αποφασιστεί ο επικεφαλής που θα οδηγήσει τη νέα αυτή ομάδα στην διεκδίκηση του δήμου Μεσολογγίου. Πληροφορίες θέλουν έναν εκ των Δ. Χαβγιέ - Β. Κρασακόπουλου να προωθείται για υποψήφιος δήμαρχος.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας

Συνάντηση των μελών της ΟΝΝΕΔ του νομού μας πραγματοποιήθηκε χθες στο Αγρίνιο στην οποία συζητήθηκαν θέματα υποψηφιοτήτων μελών της οργάνωσης στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Παπαναστασίου Γιώργος καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αγρινίου και Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σταμάτης Δημήτρης και Πρεβεζάνος Γιώργος. Οι υποψήφιοι, που σημειωτέον έχουν όλοι τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, απηύθηναν χαιρετισμό και ανέλυσαν ο καθένας από τη μεριά του το ρόλο που πρέπει να παίξει η οργάνωση των νέων του κόμματος στις διπλές εκλογές του Νοέμβρη. Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι στόχοι από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Μαυρομάτη Θανάση και το λόγο πήραν στελέχη της οργάνωσης που "κατεβαίνουν" στις εκλογές σε διάφορα ψηφοδέλτια της παράταξης.
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Πρεβεζάνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εγκάρδια με τον κ. Σταμάτη και τον κ. Παπαναστασίου καθώς και με μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ που εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους. Ο βουλευτής μάλιστα παρά το δύσκολο αγώνα και το μηδενικό ελεύθερο χρόνο που έχει στη διάθεσή του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί την άλλη εβδομάδα στην πόλη μας για να ενισχύσει την προσπάθεια του πτέραρχου.
Στη φωτογραφία από αριστερά: ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Μαυρομάτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Παπαναστασίου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Σταμάτης και Πρεβαζάνος

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στη γυάλα ο Βύρωνας...

(από www.aixmi-news.gr)
 Χάρη στις προσπάθειες του υπεύθυνου της πινακοθήκης Μεσολογγίου Δ. Παρασκευά, ο λόρδος Μπάιρον μπήκε σε… γυάλα! Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πρόκειται για το πρωτότυπο έργο, από το οποίο πολλοί επισκέπτες προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν έστω και ένα μικρό κομματάκι και πολλές φορές παρενέβαιναν με αιχμηρά αντικείμενα. Αυτό δυσαρεστούσε τον κ. Παρασκευά που ζητούσε μια προστατευτική κατασκευή για το άγαλμα. Η ευκαιρία του δόθηκε κατά την επίσκεψη του προέδρου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να δωρίσει μια κατασκευή από γυαλί για την προστασία του αγάλματος.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτες της πινακοθήκης μαγεμένοι από την ιστορία του Μεσολογγίου, κάνουν συγκινητικές προσφορές προς το δήμο. Έχουν υπάρξει και άλλες στο παρελθόν, τόσο στο πρόσφατο όσο και στο μακρύτερο, που δεν αντιμετωπίστηκαν με το δέοντα σεβασμό, πράγμα που προκαλεί θλίψη, αφού αποδεικνύεται ότι οι ξένοι αισθάνονται περισσότερο την αξία του Μεσολογγίου, από ότι πολλοί Μεσολογγίτες…

Σχόλιο από Σταλίκι
Ο Δημήτρης Παρασκευάς αν και μη Μεσολογγίτης αγαπά το Μεσολόγγι και τη γύρω περιοχή και την έχει κάνει εδώ και χρόνια δεύτερη πατρίδα του! Μπράβο Δημήτρη! Συνέχισε να προσφέρεις!

Κι άλλος συνδυασμός?

Παρά τις φήμες για την κάθοδο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και έκτου συνδυασμού, της «Κίνησης Ελευθέρων Πολιτών ΙΠ Μεσολογγίου», η άποψή μας είναι ότι οι συμπολίτες μας που την αποτελούν δεν θα προχωρήσουν σε αυτό το μεγάλο βήμα.
Έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται να έχεις συνδυασμό για να υποστηρίξεις κάποιες απόψεις. Αρκεί κάποιοι να συμφωνούν μαζί σου. Και πιστέψτε με, με τις απόψεις της Κίνησης θα μπορούσαν να συμφωνήσουν πάρα (μα πάρα) πολλοί...

Δήλωση γραμματέα Δ.Ο. : το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται από κανένα.

(από ierapolis.blogspot.com)

Το ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσει με πρόσωπα και πολιτικές τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση και στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου θα έχει νικηφόρα εξέλιξη, ώστε να είναι χρήσιμο για το Δήμο και τους πολίτες. Μετά την παραίτηση του υποψηφίου δημάρχου κ. Ψαράκη Ιωάννη, το ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, προς το παρόν, δεν εκπροσωπείται από κάποιον συνδιασμό ή υποψήφιο δήμαρχο και τα συντεταγμένα όργανα του κινήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα επίσημα θα ανακοινώσουν την στάση που θα κρατήσει το κίνημα στις επερχόμενες εκλογές. Κάθε κίνηση - διαβούλευση για δήθεν ανεξάρτητη υποψηφιότητα προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ μόνο κακό κάνουν στην Δημοκρατική Παράταξη θέλοντας να προκαταβάλουν τις αποφάσεις του κινήματος.  
Οι παραπάνω ενέργειες αποκαλύπτουν,  είτε αδυναμία ορισμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης να αντιληφθούν τη ριζική μεταβολή που θα συντελεστεί τόσο στη δομή της διοικητικής πυραμίδας, όσο και στο διοικητικό χάρτη της χώρας, είτε τον άκρατο υποκειμενισμό με τον οποίο επιδιώκεται η προσαρμογή των θεσμικών μεταβολών «στις προσωπικές επιδιώξεις συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού». 


Μεσολόγγι 30 – 09 - 2010                                                                     Ο Γραμματέας 
                                                                                    Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου 


                                                           ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΒΙΣΒΙΚΗΣ
                                                                      Οικονομολόγος

Δεν λάβαμε αλλά δημοσιεύουμε...

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσολογγίου - Αιτωλικού Οινιάδων έστειλε (φαίνεται επιλεκτικά) σε κάποια blogs το ακόλουθο:
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην πορεία προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο συνδυασμός «Το μέλλον είναι τώρα» παρουσιάζει τον κορμό του κεντρικού ψηφοδελτίου του, που απαρτίζεται από ικανά, έμπειρα και καταξιωμένα κοινωνικά στελέχη, με κέφι για δουλειά και προσφορά στους συμπολίτες τους.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι και όλοι μαζί θα δώσουμε  τη μάχη για την ενημέρωση των δημοτών πάνω στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας και θα συλλέξουμε τις ιδέες και προτάσεις σας,  που αύριο θα μετουσιωθούν σε έργο.
Ο σεβασμός στον δημότη, η διαφάνεια στην διαχείριση και η ανάπτυξη της περιοχής μας, αποτελούν τον κύριο στόχο μας,  για την ευημερία όλων των συμπολιτών μας.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Βασιλείου  Βασιλική – Δημ. Υπάλληλος
Δαβέτας Νικόλαος – Πολεοδόμος
Μπαρμπετάκης Ανδρέας – π. Αντινομάρχης
Μπαλαμπάνης Δημήτριος – Εφοριακός Πτυχ. ΑΣΟΕΕ
Νταβανέλος Θεόδωρος – Δικηγόρος
Πολονύφης Γεώργιος – π. Πρόεδρος Ευηνοχωρίου
Ρήγας Νικόλαος – Επιχειρηματίας
Στεργιάννη Νίκη – Καθηγήτρια Φυσ. Αγωγής
Σαβράμης Φίλιππος - Στρατιωτικός
Τσαμαδιάς Ηρακλής – Πιλότος
Τσίγκας Γεώργιος – Στέλεχος ΕΤΕ

ΑΙΤΩΛΙΚΟ
Βασιλείου Σπυρίδων – Φοροτεχνικός
Κοντοδήμας Παναγιώτης – Επιχειρηματίας
Καφρίτσα Ευαγγελία – Δικαστικός Υπάλληλος
Μαντέλος Χρήστος – π. Δημοτικός Σύμβουλος
Ραπτάκης Μιχαήλ – Φαρμακοποιός
Σταράμος Παύλος – Αρχιτέκτων Μηχανικός
Τρικαλινού-Ταμπακοπούλου Κων/να – Στέλεχος ΕΕΣ
ΟΙΝΙΑΔΕΣ
Αναστασοπούλου-Μερισιώτη Καίτη – π. Πρόεδρος Χορευτικού Κατοχής
Αυδής Νικόλαος – π. Αντιδήμαρχος
Νικολοβγένης Ζήσιμος – Πιλότος
Πανάς Επαμεινώνδας – Καθηγητής Τ.Ε.
Ράπτη-Μπαλωμένου Ελένη - Επιχειρηματίας
Ρόμπολας Κων/νος – Γυμνασιάρχης

Σχόλιο από Σταλίκι 
Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Δείτε εδώ
Παρακαλούμε πάντως το συνδυασμό του κ. Μουρκούση να στέλνει και σε μας τα δελτία τύπου του. Εκτός αν μας αγνοεί ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...